Veldhuizenseweg 1a Babberich
Google streetview afbeelding

Rapportage

Veldhuizenseweg 1A, Babberich, Nederland

Gegevens
Werkdatum
09-11-2018
Werkbon nummer
187104
Opdrachtgever
Fam. Klutman
Veldhuizenseweg 1a
6909 DK Babberich
Contactpersoon
Werkadres
Fam Klutman
Veldhuizenseweg 1A, Babberich, Nederland
Probleemstelling / doel onderzoek

Onderzoek naar stankoverlast in de woningen vochtplekken in de kelder.

Bevindingen

Lekkage in de kelder en niet goed weglopen van de doucheafvoer. Hoofd leiding gereinigd, hier zit alleen het toilet op. Bij het spoelen van de douche komt er water in de kelder uit de voeg. hier is 1 steen uit gehakt en te zien dat de leiding naar buiten loopt. Uitgaande leiding is niet te inspecteren omdat deze vol zit met zand. Deze leiding zal gereinigd moet worden om te kunnen inspecteren.
Buiten onder de betonplaat blijkt de riolering gebroken te zijn, en hierdoor loopt er water in de kelder, ook zitten er in de standleiding van de doucheafvoer enkele verdachte plekken, de muur in de woonkamer heeft al leksporen. Verder is het T-stuk voor bij de gevel gescheurd.

Advies

Advies is om de douche leiding onder de vloer af kappen en deze leiding dan in de kelder aan de bestaande toiletleiding te koppelen. Direct de leiding van de schrobput en wastafel op de toiletleiding koppelen. Buiten voor de betonplaat de leiding afkappen en leiding 110 reinigen. Ook zal de afvoer van de douche losgehakt moeten worden om vast te stellen waar deze lek is, er zijn namelijk meerdere verdachte plekken. Ook moet buiten het T-stuk wat gescheurd is gerepareerd worden.