Skip to main content

Riool frezen om blokkades als
kalk te verwijderen

Hard water, de veroorzaker van veel problemen in huis en met apparatuur. Niet alleen in de vaatwasser, het koffiezetapparaat of op de douchewand hecht kalk zich. Ook in de riolering.

Het harde water in de regio Achterhoek en Liemers zorgt voor veel problemen in de riolering. Daar kun je als gebruiker niets aan doen. Met speciale freestechnieken kan kalk worden verwijderd, maar ook andere obstakels in het riool.

Vermoed je dat er blokkades zijn in jouw riool?

Neem direct contact op

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
801 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Obstakels in het riool verwijderen met een riool frees

Met speciale rioolfrezen, kunnen van binnenuit obstakels verwijderd worden.
Bijvoorbeeld:

  • Kalkaanslag
  • Urinesteen
  • Cement
  • Betonsluier
  • Wortelgroei

Bij oude riolering zoals gresbuis en beton kunnen wortels in de riolering groeien. Ook relatief nieuwe riolering kan last hebben van het dichtgroeien van de riolering door aanslag, zoals kalk, urinesteen en cement. Doordat deze zich hechten aan de rioleringsbuis kan deze verstopt raken.

Rioolproblemen door aanslag en
kalk in rioolbuis

Aanslag van onder andere kalk en urinesteen kan op meerdere manieren voor verstoppingen zorgen. Niet alleen doordat het de diameter verkleint. Ook omdat de aanslag het oppervlakte ruw maakt hechten vuil, haren en andere viezigheid sneller aan de rioleringsbuis. Ook dat leidt eerder tot verstoppingen. Tot slot leidt de aanslag ook tot verstopping doordat harde delen van de aanslag los kunnen schieten en zo de stroming van het afvalwater kunnen blokkeren. Kortom, aanslag in de leidingen kan op verschillende manieren problemen veroorzaken.

De aanslag van kalk, urinesteen en cement is nogal hardnekkig en laat zich niet zomaar verwijderen. Probeer maar eens het kalk van de douchewand af te spoelen. Met alleen water krijg je dat niet schoon. Daar is meer voor nodig. Met speciale frezen kan van binnenuit de riolering aanslag verwijderd worden.

Freestechnieken in de riolering

Er zijn verschillende frezen die gebruikt kunnen worden om hardnekkige aanslag of obstakels te verwijderen.

Kalkaanslag wordt verwijderd met een kettingfrees bijvoorbeeld. De kettingfrees bestaat uit meerdere draden van kettingen die aan elkaar zijn verbonden. Deze kettingfrees wordt geplaatst op een roterende kop. Doordat de ronddraaiende beweging gaan de kettingen een bol vormen. Deze slaan als het ware de kalk en andere hardnekkige aanslag van de rioolwand af.

Met andere frezen kunnen boomwortels of andere obstakels worden verwijderd. Een speciale wortelfrees snijdt de wortel los van de rioolwand. Is de wortelgroei ontstaan omdat de riolering poreus is, dan kan met relining de riolering ook van binnenuit gerenoveerd worden.

De robotfrees is een op afstand bestuurbare robot die obstakels als pinnen kan wegfrezen. Het grote voordeel van de robotfrees is dat deze ingezet kan worden als er geen delen van de riolering vrijgemaakt kunnen worden. De robotfrees doet ook haar werk op 10 meter onder de grond.

Tot slot wordt de freestechniek ook ingezet als relining al is toegepast. Maar dan om de aftakkingen weer open te frezen als de relining is aangebracht. Zo heeft Te Kloeze Riooltechniek een scala aan speciale frezen om verschillende blokkades te verhelpen.

Door de renovatiefrees is vervanging van riolering niet nodig

Door de verschillende freestechnieken is er veel veranderd op het gebied van renovatie. Het grote voordeel van de verschillende freestechnieken is dat riolering niet vervangen hoeft te worden. Met een rioolcamera brengen we het probleem in beeld. Hiervan ontvang je zo nodig een heldere rapportage.

Het frezen gebeurt vanuit de afvoerleiding of het riool. Via een put(je) kan de frees in de riolering geplaatst worden en zijn werk doen. Daar waar in het verleden vaak riolering vervangen moest worden zijn er nu renovatietechnieken zoals frezen en relining die de vervanging van riolering overbodig maken. Niet alleen bespaart dit materiaal zoals nieuwe rioleringsbuizen, ook is de impact veel kleiner. De riolering hoeft niet blootgelegd te worden. Graafwerkzaamheden en hak- en breekwerk zijn overbodig. En de overlast voor de omgeving is minimaal.

De verschillende freestechnieken en andere renovatietechnieken zorgen voor een veel lagere belasting van het milieu. En een besparing in de portemonnee!

Kalk en aanslag laten wegfrezen door Te Kloeze Riooltechniek

De vakmensen van Te Kloeze Riooltechniek zijn gecertificeerd en opgeleid om hardnekkige aanslag van bijvoorbeeld kalk en urinesteen te verwijderen. Zij beschikken over de modernste frezen en apparatuur.
Al 40 jaar helpen wij bij het oplossen van rioolproblemen.

Schakel je Te Kloeze Riooltechniek in dan weet je zeker dat jouw probleem professioneel wordt opgelost:

  • echte vakmensen die altijd vriendelijk en correct zijn
  • 24/7 bereikbaar
  • inzet van de beste en modernste apparatuur
  • een schoon en opgeruimd resultaat

Vermoed je dat het harde water en kalkafzetting ook bij jou de oorzaak is van rioolproblemen? Dan is Te Kloeze Riooltechniek hét bedrijf om jouw probleem op te lossen. Het maakt niet uit of het om een woning of bedrijf gaat, wij lossen het voor je op!

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook van jouw verkalkte riool af

Neem contact met ons op. Welk rioolprobleem je ook ervaart, wij lossen het voor je op!