Skip to main content

Te Kloeze is hét ontstoppingsbedrijf bij een verstopt riool of verstopte afvoer

Heb je te maken met een verstopping? Dat is enorm vervelend! Het ontstoppen van het riool kan een lastige en vieze klus zijn. Als je zelf het riool probeert te ontstoppen is het resultaat meestal tijdelijk. Daardoor kunnen de kosten oplopen aan allerlei middelen of gereedschappen waarmee je zelf het riool of de afvoer kunt ontstoppen. Zonder resultaat!

Bij een verstopt riool kun je er beter voor kiezen deze door een professioneel ontstoppingsbedrijf te laten verhelpen. Zo weet je zeker dat je van het probleem af bent zonder zelf in de viezigheid te zitten.

Last van verstopping? Wij staan 24/7 voor je klaar!

Neem direct contact op

Wat onze klanten van ons vinden

9
831 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9/10

Wanneer is er sprake van een verstopping?

Stroomt het water niet weg dan is het vaak wel duidelijk dat er ergens een verstopping zit. Maar er zijn meerdere symptomen van een verstopping in het riool of de afvoeren.

De belangrijkste symptomen van een verstopping in het riool of de afvoeren:

 • Water blijft staan in de wc, wasbak, douche of het bad
 • Het water zakt in golven weg of je hoort borrelende geluiden
 • De afvoer is niet geheel verstopt maar loopt niet door, het water zakt langzaam weg
 • Je hebt te maken met lekkage in huis of in de kruipruimte
 • Je hebt last van stankoverlast

Is jouw riool, afvoer, wasbak of wc verstopt? Ontstoppingsbedrijf Te Kloeze Riooltechniek helpt je direct het probleem te verhelpen!

Oorzaken van verstopping van afvoer of riool

Meestal zijn blokkades de oorzaak van een verstopping van het riool of de afvoer. Deze blokkades worden in veel gevallen veroorzaakt door de bewoners of gebruikers zelf. Bijvoorbeeld het doorspoelen van middelen of voorwerpen die beter niet doorgespoeld kunnen worden.

De grootste veroorzakers zijn billendoekjes, maandverband en overmatig gebruik van meerlaags toiletpapier. Maar ook haren en zeepresten zijn veel voorkomende oorzaken van verstopping. Of wat dacht je van dat restje lekkere soep met vetlaagje dat door de wc wordt gespoeld? Vetresten zijn vaak veroorzakers van verstopping.

De oorzaak van de verstopping kan ook te maken hebben met het afvoerstelsel of het riool zelf. Zo kunnen de afvoeren en riolering onjuist zijn aangelegd, koppelingen stuk zijn gegaan of wortels zijn gaan groeien in het riool. In onze regio is kalk ook een boosdoener. Ook het onvoorzichtig schieten van (glas)vezelkabels of graafwerkzaamheden kunnen schade aanrichten aan de riolering en verstopping veroorzaken. Het verhelpen van verstopping in het riool of de afvoer door deze ‘externe oorzaken’ kun je alleen overlaten aan vakmensen.

Heb je te maken met een verstopping, dan is de oorzaak niet duidelijk zonder camera-inspectie.

Kiezen voor een professioneel ontstoppingsbedrijf voor het ontstoppen van riool of afvoer

Wist je dat het zelf proberen te ontstoppen vaak tot grotere problemen leidt? Veel problemen worden juist veroorzaakt doordat men zelf het probleem probeert op te lossen met ontstoppingsmiddelen of gereedschappen. Ligt de oorzaak van de problemen bijvoorbeeld in slijtage, scheuren of breuken in het afvoerstelsel of de riolering? Of zijn oude afvoerleidingen poreus geworden na verloop van tijd? Dan kun je met een ontstoppingsveer bijvoorbeeld het probleem verergeren.

Ook (chemische) middelen die je in iedere supermarkt kunt kopen om zelf verstoppingen te verhelpen kunnen kwaad. Ze lossen niet alleen resten op in de afvoer of het riool, ook kunnen ze de afvoer zelf aantasten.

Heb je te maken met een verstopping en kun je dit niet oplossen met een simpele ontstopper of door het sifon schoon te maken? Schakel dan professionele hulp in van een ontstoppingsbedrijf zoals Te Kloeze Riooltechniek. Wij staan 24/7 voor je klaar in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar ofwel Achterhoek en Liemers.

Jouw riool of afvoer laten ontstoppen door ontstoppingsbedrijf Te Kloeze Riooltechniek

De vakmensen van Te Kloeze Riooltechniek zijn gecertificeerd en opgeleid om rioolverstoppingen te verhelpen en beschikken over de modernste apparaten en technieken. Al 40 jaar helpen wij bij het oplossen van verstoppingen. Gemiddeld lossen we zelfs 175 verstoppingen per week op!

Schakel je Te Kloeze Riooltechniek in, dan weet je dus zeker dat jouw probleem professioneel wordt opgelost:

 • echte vakmensen die altijd vriendelijk en correct zijn
 • 24/7 bereikbaar
 • inzet van de beste en modernste apparatuur
 • een schoon en opgeruimd resultaat

Heb je last van verstopping en woon je in de regio Doetinchem, Winterswijk of Zevenaar? Dan is Te Kloeze Riooltechniek hét bedrijf om jouw verstopping op te lossen. Het maakt niet uit of het om een woning of bedrijf gaat, wij lossen die verstopping voor je op!

Hoe jouw verstopping verholpen wordt

De aanpak van de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek verschilt per situatie. Als blijkt dat het een vrij oppervlakkige verstopping is, dan hebben we hem zo voor je verholpen. Maar is er een vermoeden dat er meer aan de hand is en er reparaties noodzakelijk zijn? Dan beginnen we vaak eerst met een inspectie. Met een camera bekijken we het riool en vinden we de oorzaak van het probleem. Door deze technologie kunnen we precies zien wat er aan de hand is en de juiste maatregelen treffen. Zo weten we zeker dat we het probleem blijvend voor je oplossen.

Werkzaamheden die we zoal uitvoeren om het riool te ontstoppen:

 • Het onder hoge druk doorspoelen van de afvoeren en het riool met onze speciale hogedrukwagen
 • Met gebruik van een ontstoppingsveer om de ontstopping los te maken
 • Reparatie van de afvoer of het riool als dit noodzakelijk is
 • Aanpassingen aan het riool voor verbeterde afwatering
 • Verwijdering van wortelgroei of vuil in stilstaand rioolwater

Is er dus meer nodig dan alleen ontstoppen met de meest innovatieve apparatuur? Wij zorgen ook voor reparatie. Ligt de afvoer in de muur en moet deze opengebroken worden? Dan zorgen we ervoor dat de reparatie uitgevoerd wordt én de muur weer strak opgeleverd wordt. En zijn graafwerkzaamheden nodig? Dat komt in orde, net als het weer netjes aanleggen van de stoep of tuin. Te Kloeze Riooltechniek zorgt dat het snel en netjes voor je geregeld wordt tegen een scherp tarief!

 

De kosten voor het laten ontstoppen

De kosten voor het verhelpen van de verstopping zijn van veel factoren afhankelijk.

Te Kloeze Riooltechniek rekent een standaard starttarief voor particulieren. In de meeste gevallen is dit voldoende om een diagnose te kunnen stellen en eenvoudige problemen te verhelpen. Komt er meer werk bij kijken? Dan brengen wij ons uurtarief in rekening.

Het starttarief bestaat uit:

 • de tijd die nodig is om voor te rijden
 • de hulpmiddelen die de monteur nodig heeft om de verstopping te verhelpen
 • het eerste halfuur dat de monteur aanwezig is

Voor non-profit instellingen, en bedrijven zijn de werkzaamheden meestal omvangrijker en worden prijsafspraken gemaakt.

Neem contact op met Te Kloeze Riooltechniek voor informatie of een offerte.

Garantie na het ontstoppen van het riool of de afvoer

Is er een camera-inspectie uitgevoerd en is daarna de verstopping verholpen? Dan heb je recht op 3 maanden garantie. Is er geen camera inspectie uitgevoerd, dan wordt alleen de extra tijd die nodig is om het riool of de afvoeren opnieuw te ontstoppen in rekening gebracht.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook direct van jouw rioolverstopping af?

Wij staan 24/7 voor je klaar!