Skip to main content

Riolering en gresbuis vervangen

Heb je vaak last van lekkages, verstoppingen of rioolstank in je huis of bedrijfspand? Dan is de kans groot dat jouw riool aan vervanging toe is. Je denkt dat het een flinke klus is om die te vervangen, waarbij de boel vast opengebroken moet worden. Maar is dat wel zo? Door nieuwe technieken hoeft dat in de meeste gevallen niet meer!

Te Kloeze Riooltechniek is al 40 jaar rioolexpert in de regio Achterhoek en Liemers. Wij hebben de oplossing waardoor het vervangen van gresbuizen niet meer nodig is. Met relining ben je snel van je rioolproblemen af, zonder dat het riool vervangen moet worden.

Klinkt dat als de oplossing die je zoekt? Twijfel dan niet en neem contact op met Te Kloeze Riooltechniek of vraag direct een offerte aan!

Neem contact op!

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
766 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10
Relining riool reparatie zonder breken

Gresbuis vervangen

In Nederland bestaat oude riolering vaak nog uit gresbuizen. De kwaliteit van deze gresbuizen riolering neemt na verloop van tijd af. Een veelvoorkomend probleem met gresbuizen zijn ingroeiende wortels. Dit veroorzaakt ophopingen, verstoppingen en lekkages. Tegenwoordig is pvc of beton de norm, maar er liggen nog steeds honderden kilometers gresbuis onder de grond. Mogelijk heb jij ook nog gresbuizen onder je huis of bedrijfspand liggen.

Wat is gresbuis?

Een gresbuis is een rioleringsbuis gemaakt van vette klei en chamotte. De afwerking is glad en heel hard. Na het bakken worden de gresbuizen afgewerkt met een glazuur, dit maakt ze waterdicht. Gresbuizen zijn over het algemeen een halve meter tot een meter lang met een sok, een breder uitlopend uiteinde.

Gresbuis problemen

In het bredere uiteinde van een gresbuis wordt de volgende gresbuis ingeschoven. Na verloop van tijd kan deze verbinding verzwakken. Hier kunnen wortels doorheen gaan groeien. Met name wortels van bomen kunnen problemen veroorzaken, want die kunnen heel dik en sterk worden. Maar ook andere planten en wortels kunnen blokkades veroorzaken. Het riool loopt hierdoor moeilijk door met uiteindelijk opstoppingen en zelfs volledige blokkades tot gevolg.

Wanneer de problemen met gresbuizen beginnen is het vaak moeilijk om er een simpele en goedkope oplossing voor te vinden. En de kans dat het alleen maar erger wordt naarmate de tijd verstrijkt is aanzienlijk. Vaak wordt geadviseerd om de riolering helemaal te vervangen. Een logische gedachte, want de gresbuizen zijn oud en hebben hun beste tijd gehad. Een nieuw riool gaat weer tientallen jaren mee. Je zit een periode in de rommel, maar daarna heb je er geen omkijken meer naar.

Maar bij Te Kloeze Riooltechniek hebben we een oplossing waardoor je niet in de rommel hoeft te zitten. Met relining renoveren wij jouw oude gresbuizen riool, zonder gedoe en vaak al binnen 1 dag!

Riolering of gresbuis vervangen of relining toepassen?

Rioolproblemen zijn ontzettend vervelend. Denk maar eens aan de laatste keer dat je toilet verstopt was. Daar zit echt niemand op te wachten. Maar een verouderd of kapot riool kan nog meer vervelende problemen veroorzaken dan verstoppingen. Zo komt het heel vaak voor dat een uitgestelde vervanging van het riool leidt tot rioolwater in de kruipruimte of rioolstank in huis.

Wanneer je regelmatig met dit soort problemen te kampen hebt, kun je overwegen om je riolering te vervangen. Daarmee zijn je problemen voor tientallen jaren verholpen. Maar het nadeel is dat je tijdens de werkzaamheden het sanitair niet kan gebruiken. Ook het straatwerk voor je huis en tuin moeten worden opengebroken. Of sterker nog, misschien moet er zelfs hak- en breekwerk in de woning plaatsvinden om erbij te kunnen. Dit heeft niet alleen een bende tot gevolg, ook kost het de nodige tijd.

Soms is het nodig, en dan is het een kwestie van op de blaren zitten en de werkzaamheden zo snel en efficiënt mogelijk laten uitvoeren. Maar Te Kloeze Riooltechniek is specialist op het gebied van relining. Met deze methode hoeft er niet gebroken of gegraven te worden en zijn de werkzaamheden vaak binnen één werkdag al compleet! Klinkt dat te mooi om waar te zijn? We kunnen je verzekeren van niet. In de Achterhoek en de Liemers hebben we al vele kilometers riolering gerenoveerd met minimale overlast voor omwonenden. En deze methode is ook uitermate geschikt om gresbuizen te renoveren. Zo hoef je je oude gresbuizen riool niet meer te vervangen.

Riolering en gresbuis niet vervangen, maar renoveren met relining

Relining is een techniek waarmee we leidingen van binnenuit voorzien van een nieuwe laag. Om te bepalen of relining geschikt is om in te zetten in jouw situatie, gaat Te Kloeze Riooltechniek zorgvuldig te werk.

Eerst brengen we het stelsel nauwkeurig in kaart. De rioolbuizen of afvoeren die gerepareerd moeten worden, maken we schoon en glad. Vervolgens inspecteren we de staat van de riolering. Dit doen met behulp van een camera inspectie. Aan de hand van deze informatie kunnen we de meest geschikte relining methode bepalen. Na het accepteren van de offerte kunnen we aan de slag. De vernieuwing van het riool met relining is daarna snel geregeld. We hoeven namelijk nergens te breken en niets te herstellen.

Het materiaal dat we gebruiken voor het relinen van het riool, de afvoer of leiding gaat tientallen jaren mee. Daar heb je dus voorlopig geen omkijken meer naar!

De belangrijkste voordelen van relining op een rijtje:

  • geen graafwerkzaamheden nodig
  • geen hak- en breekwerk nodig, dus ook ideaal om binnenshuis toe te passen!
  • de kosten zijn vele malen lager dan bij vervanging
  • het is een duurzame oplossing, je repareert namelijk in plaats van dat je vervangt
  • minimale overlast

Gresbuis vervangen? Hierom kies je voor Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek is gespecialiseerd in het renoveren van riolering en gresbuis door middel van relining. Zo is het niet nodig riolering te vervangen! Hierom kies je voor Te Kloeze Riooltechniek:

  • Te Kloeze Riooltechniek beschikt over de beste en meest innovatieve apparatuur en materialen voor relining
  • de ervaren vakmensen weten precies welke methode zij het beste kunnen inzetten
  • de vakmensen hebben alle certificeringen om relining volgens de geldende regels en veiligheidsvoorschriften uit te voeren
  • Te Kloeze Riooltechniek is al 40 jaar de rioolexpert in de regio.
Wil je een afspraak?
riooldetectie

Is relining mogelijk de oplossing voor jouw rioolprobleem?

Te Kloeze Riooltechniek is jou partner in de regio Achterhoek en Liemers. Benieuwd naar de mogelijkheden?