Skip to main content

Met riooldetectie de riolering opsporen en in kaart brengen

Bij een riooldetectie wordt het riool getraceerd met behulp van diverse apparatuur. Te Kloeze Riooltechniek kan alle rioleringen in kaart brengen. Voor zowel particulieren als bedrijven.

Weet je waar rioleringsbuizen zich bevinden? Dan kun je daar rekening mee houden. Bijvoorbeeld bij verbouwingen, graafwerkzaamheden of het leggen van kabels. Dit kan je veel extra werk aan reparaties besparen.

Wil je direct weten waar rioleringsbuizen zich bevinden?

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
819 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Riooldetectie biedt zekerheid
bij werkzaamheden

Ga je aan de slag met de tuinaanleg, een aanbouw, verbouwing in huis of zijn er andere werkzaamheden nodig waarbij gebroken en gegraven moet worden? Dan kun je veel extra werk voorkomen als je weet waar de riolering zich bevindt.
Zo kun je plannen maken om er of omheen te werken, of juist het stelsel aan te passen.

Niet alleen als particulier of aannemer kun je een detectie laten uitvoeren. Ook voor grotere oppervlakken buitenshuis voeren wij detecties uit. Denk aan gemeentelijke riolering of afwateringen naar slootjes bijvoorbeeld. Dit levert waardevolle informatie op bij (nieuw)bouw, renovaties of aanpassingen in de infrastructuur en het straatwerk.

Riolering opsporen met riooldetectie apparatuur

Om het riool te traceren wordt gebruik gemaakt van speciale camera’s en andere apparatuur.

Afvoer- en riool detectie met camera’s

De camera’s die gebruikt worden om de binnenzijde van het riool te bekijken, zenden ook een signaal uit waarmee we precies kunnen zien waar de camera zich bevindt. En dus ook waar de afvoer of riolering zich bevindt. Daarmee kan de exacte locatie bepaald worden van het riool. Voor buizen met een smalle diameter maken we gebruik van kleine camera’s. Voor zakelijke en non-profit klanten, waar we te maken hebben met grotere buizen, zetten we de camera-robot in die op afstand bestuurd door de buizen rijdt.

Meestal wordt deze manier van detectie gecombineerd met een rioolinspectie. De camera’s zijn namelijk uitstekend geschikt om de staat van het riool te bekijken. Zo wordt ook zichtbaar waar problemen zich voordoen of waar onderhoud nodig is.

Gegevens detectie in leiding- en riolering tekening

Afhankelijk van het doel van de riooldetectie kan de opgespoorde riolering in kaart worden gebracht.

Wil je bijvoorbeeld de tuin aanleggen en daar graven, dan kunnen we met een kaart exact aangeven waar de riolering zich bevindt.

Moet er een verbouwing plaatsvinden, dan kan alle riolering in kaart worden gebracht in werktekeningen.

Maar ook voor grote profit en non-profit organisaties is detectie onmisbaar bij werkzaamheden. Daarnaast kunnen grote non-profit organisaties als gemeenten, waterschappen en woningbouwverenigingen ook profiteren van de data die Te Kloeze Riooltechniek al heeft verzameld met eerdere inspecties en detecties.

Het rioleringsstelsel in kaart gebracht

In de Achterhoek en Liemers ontbreken heel veel gegevens over het rioleringsstelsel. Met name van de wat oudere wijken is vaak geen algemene data beschikbaar over waar de riolering zich exact bevindt, welke materialen gebruikt zijn en wat de staat is van de riolering.

Te Kloeze Riooltechniek is al meer dan 40 jaar rioolspecialist in de regio en heeft door de vele duizenden rioolwerkzaamheden die zijn uitgevoerd een enorme berg riooldata verzameld. Daarmee hebben we de riolering voor verschillende gebieden in Gelderland in kaart gebracht. Bij sommige detectieverzoeken is onze database al een goed vertrekpunt voor het verder in kaart brengen van de riolering.

Riolering op laten sporen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek is expert op het gebied van riooldetecties in de regio Achterhoek en Liemers.

  • Te Kloeze Riooltechniek bezit de beste en meest innovatieve apparatuur voor riooldetectie
  • de ervaren vakmensen weten precies hoe ze de riolering moeten opsporen
  • als dat nodig is, dan ben je bij ons meteen aan het juiste adres voor renovaties, reparaties, reiniging en andere werkzaamheden.

Te Kloeze Riooltechniek staat al meer dan 40 jaar voor je klaar!

 

Kosten voor het laten uitvoeren van een detectie

De kosten voor de detectie zijn van veel factoren afhankelijk. Hoe groot is het gebied dat gedetecteerd moet worden? Moet er een rapportage worden opgesteld?

Voor overheid en organisaties zijn de werkzaamheden meestal omvangrijker dan voor particulieren.

Neem contact op met Te Kloeze Riooltechniek voor een kostenopgave.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook exact weten waar jouw riolering ligt?

Te Kloeze Riooltechniek detecteert het riool met de nieuwste apparatuur en brengt locaties voor je in kaart.