Skip to main content

Rioolinspectie met camera’s en robots door rioolinspectiebedrijf Te Kloeze Riooltechniek

Met een rioolinspectie wordt de conditie van de afvoerleidingen en riolering in kaart gebracht. Met een speciale inspectiecamera wordt van binnenuit gekeken naar de staat van het afvoerstelsel. Een rioolinspectie laat precies zien waar knelpunten zitten of waar onderhoud of reparaties nodig zijn.

Wil je direct weten wat de conditie is van jouw afvoerstelsel?

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
801 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Een rioolinspectie brengt knelpunten in beeld

Met een rioolinspectie wordt gebruik gemaakt van speciale camera’s en apparatuur. Deze methode wordt ingezet om de staat van de afvoerleidingen en het riool te kunnen bekijken. Een rioolinspectie wordt onder andere ingezet bij:

 • Verstopping
 • Stankoverlast
 • Beoordeling van de status van het leidingsstelsel
 • Zichtbaar maken van aanlegfouten of gebruik van verkeerde materialen
 • Opsporing van lekkage
 • Vermoeden van wortelgroei
 • Zichtbaar maken van vet- en kalkafzettingen

Voordat een camera inspectie plaats kan vinden moet eerst de betreffende afvoerleidingen en riolering gereinigd worden. Zo worden problemen beter zichtbaar met de camera.

Camera inspectie met schuifcamera

Te Kloeze Riooltechniek heeft een scala aan verschillende innovatieve rioolinspectie camera’s. Van kleine camera’s tot grote- en draai-/zwenkkop camera’s. Afhankelijk van de situatie of het probleem wordt de juiste camera ingezet. Zo kan er al camera inspectie plaatsvinden bij afvoerleidingen met een hele kleine diameter vanaf 32 mm tot 200 mm.

Camera inspectie met rijdende robotcamera

Voor grotere leidingen, die we vaker terugzien bij zakelijke klanten en non-profit organisaties, werken we met rioolinspectie-robots. Met deze rijdende camera inspecteren we leidingen met een diameter tot 800mm.

Deze rijdende camera’s kunnen op afstand gestuurd een weg banen door het leidingstelsel. Met de robot bepalen we welke ‘afslag’ de camera moet nemen. Deze camera kan ook 360° inspecties uitvoeren en de exacte locatie aangeven waar zij zich bevindt. Zo kunnen eventuele herstelwerkzaamheden heel gericht uitgevoerd worden.

Te Kloeze Riooltechniek heeft speciaal opgeleide inpecteurs in dienst die deze inspecties uitvoeren volgens de NEN-norm NEN-EN 13508

De rioolinspectie kan ook gebruikt worden voor detectie van riolering

De camera’s die Te Kloeze Riooltechniek gebruikt worden niet alleen ingezet voor inspectie. Dus het bekijken van de leidingen en riolering van binnenuit. De camera’s worden ook gebruikt om afvoerleidingen en de riolering te detecteren. De inspectie camera’s zenden namelijk een signaal uit die precies aangeeft waar de camera zich bevindt.

Rapportage van de rioolinspectie

De camera’s en detectieapparatuur zorgen voor digitale vastlegging van de knelpunten en het in kaart brengen van het afvoer- en rioleringsstelsel. Deze data kan omgezet worden in een tekening. Met markeringen geven we de exacte locaties aan waar werkzaamheden nodig zijn.

Dit in kaart brengen in heldere rioolrapportages doet Te Kloeze Riooltechniek niet alleen voor bijvoorbeeld gemeenten of corporaties. Alle klanten kunnen deze rapportage ontvangen. Ook als particulier of aannemersbedrijf kun je een rapportage laten opstellen. Handig voor de start van een verbouwing bijvoorbeeld.

De inspectie laten uitvoeren door rioolinspectiebedrijf Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek is gespecialiseerd in het uitvoeren van rioolinspecties:

 • Te Kloeze Riooltechniek bezit de beste en meest innovatieve apparatuur voor rioolinspecties
 • de ervaren vakmensen weten precies hoe ze knelpunten in beeld krijgen
 • je bent meteen aan het juiste adres voor renovaties, reparaties, reiniging en andere werkzaamheden die nodig zijn om geconstateerde problemen op te lossen

Te Kloeze Riooltechniek is al 40 jaar de expert in de regio Achterhoek en Liemers

 

Rioolinspectie kosten

De kosten voor de rioolinspectie zijn van veel factoren afhankelijk. Hoe groot is het gebied dat geïnspecteerd moet worden? Moet er een rapportage worden opgesteld?

Te Kloeze Riooltechniek rekent een standaard starttarief voor particulieren. In de meeste gevallen is dit voldoende om een diagnose te kunnen stellen en eenvoudige problemen te verhelpen. Komt er meer werk bij kijken? Dan brengen wij ons uurtarief in rekening.

Het starttarief bestaat uit:

 • de tijd die nodig is om voor te rijden
 • de hulpmiddelen die de monteur nodig heeft om de verstopping te verhelpen
 • het eerste halfuur dat de monteur aanwezig is

Voor non-profit instellingen, en bedrijven zijn de werkzaamheden meestal omvangrijker en worden prijsafspraken gemaakt.

Neem contact op met Te Kloeze Riooltechniek voor informatie of een offerte.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook helderheid over de actuele status
van jouw afvoeren en riolering?

Te Kloeze Rioolrechniek is een rioolinspectie bedrijf dat met de nieuwste apparatuur de meest accurate inspecties uitvoert bij jou in de regio.