Skip to main content

Met duurzame rioolrenovatie weer decennia probleemloos vooruit

Zijn er herhaaldelijk rioolproblemen? Is het riool versleten of aangetast door invloeden van buitenaf? Dan is het hoog tijd voor rioolrenovatie.

Is het riool toe aan renovatie?

Neem direct contact op

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
801 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Wanneer is rioolrenovatie noodzakelijk?

Vaak zijn er signalen dat het riool toe is aan een renovatie. Lekkages, stankoverlast, verstoppingen, verzakkingen in het straatwerk… allemaal signalen dat er wat mis is. In een deel van de gevallen volstaat een reparatie. Zijn er structurele problemen, dan is renovatie of vervanging van het riool noodzakelijk.

Ook als er (nog) geen problemen zijn is het verstandig het riool te renoveren als deze problemen wel verwacht kunnen worden. Nieuwe rioleringen die worden aangelegd zijn gemaakt van kunststoffen (PVC) die een hele lange levensduur hebben. Maar in het verleden zijn veel andere materialen gebruikt, zoals gietijzer, asbestcement en gres. Bij deze oude materialen zijn het de koppelingen die als eerste gebreken gaan vertonen, zoals lekkages.

Weet je dat er materialen zijn gebruikt in het riool die tegen het einde van de levensduur aan hikken? Ook dan is rioolrenovatie of vervanging aan te bevelen.

 

Rioolrenovatie

Bij rioolrenovatie gaat het om vernieuwing van het riool. De oude afvoeren worden vernieuwd om er weer jaren tegenaan te kunnen.

Bij de renovatie van rioleringen worden vaak verschillende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Riooldetectie – voor het in kaart brengen van het stelsel.
 • Riool reiniging – om het mogelijk te maken het riool te inspecteren en om deze gelijk schoon te maken en te ontstoppen.
 • Rioolinspectie – om de omvang van de benodigde renovatie en eventuele reparaties zichtbaar te maken.
 • Frezen – voor het wegfrezen van blokkades en kalkaanslag in de riolering van binnenuit. Daar waar de rest van de riolering nog in orde is.
 • Relining – voor het van binnenuit repareren van riolering die met een extra laag nog jaren mee kan.
 • Reparatie – vervanging van onderdelen die echt stuk zijn en niet gerenoveerd kunnen worden.
 • Grond- en straatwerk – om (stukken) riolering bloot te leggen en naderhand de omgeving weer in oorspronkelijke staat te herstellen.

Voor de rioolrenovatie eerst een inspectie

Voordat gestart kan worden met rioolrenovatie is de eerste klus om er achter te komen wat de exacte ligging van rioleringsbuizen is. De leidingen liggen er vaak al (tientallen) jaren en het komt geregeld voor dat de ontstoppingspunten niet meer exact bekend zijn.

Dankzij de moderne detectieapparatuur van Te Kloeze Riooltechniek kan het rioleringsstelsel eenvoudig in kaart worden gebracht. Met behulp van een inspectie kunnen rioolproblemen snel zichtbaar gemaakt worden. En met detectie wordt de exacte locatie van de problemen aangegeven. Zo kan de rioolrenovatie op de juiste locatie plaatsvinden.

De riolering herstellen met renovatie

Als precies inzichtelijk is welke delen gerenoveerd of vervangen moeten worden, dan kunnen de werkzaamheden starten. Naast renovatie met innovatieve technieken – en reparatie van stukken die echt kapot zijn – regelt Te Kloeze Riooltechniek alles.

Blijkt dat er graafwerkzaamheden nodig zijn, dan komen we met één van onze minikranen. Na afloop van de rioolrenovatie zorgt Te Kloeze Riooltechniek ervoor dat het grond- en straatwerk weer vakkundig in de oude staat wordt hersteld.

Of blijkt dat werkzaamheden nodig zijn op lastig te bereiken plekken, zoals renovaties in de kruipruimte, ook dan kun je van ons op aan.

Waarom kiezen voor riolering renovatie en niet vervanging?

Zowel renovatie als vervanging van het riool hebben beide als doel het riool weer klaar te stomen voor opnieuw jarenlang zorgeloos gebruik.

Er zijn fantastische riooltechnieken ontwikkeld waarmee we verouderde riolering kunnen opknappen zonder dat gehele vervanging nodig is. Dit zijn technieken die van binnenuit worden toegepast, zoals relining en frezen. Vooraf brengen we de leidingen via een rioolcamera helder in beeld. Je ontvangt een rapportage, zodat je precies ziet waar de (toekomstige) knelpunten zich bevinden.

Voordelen van renovatie:

 • Renovatie kost minder werk
 • Renovatie kost minder geld
 • Materialen worden ‘gerecycled’
 • Beter voor het milieu
 • Er hoeven vaak geen grote delen bestrating opengebroken te worden
 • In gebouwen zijn ingrijpende verbouwingen niet nodig
 • De overlast is stukken minder

Jouw riool laten renoveren door Te Kloeze Riooltechniek

De vakmensen van Te Kloeze Riooltechniek zijn gecertificeerd en opgeleid om alle soorten rioolrenovaties uit te voeren. We beschikken over de modernste apparaten en technieken. Al 40 jaar staan we klaar voor particulieren en bedrijven in de regio Doetinchem, Winterswijk en Arnhem.

Schakel je Te Kloeze Riooltechniek in, dan weet je zeker dat het riool professioneel wordt gerenoveerd:

 • echte vakmensen die altijd vriendelijk en correct zijn
 • 24/7 bereikbaar
 • inzet van de beste en modernste apparatuur
 • een schoon en opgeruimd resultaat, inclusief bestrating en andere herstelwerkzaamheden
 • een scherpe prijs
Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook een vakkundige rioolrenovatie?