Skip to main content

Afvoer verstopt? Te Kloeze ontstopt de afvoer grondig en snel

Heb je last vast een verstopte afvoer? Of is de afvoer niet volledig verstopt, maar loopt het water niet door? Dat kan je dagelijkse routine flink in de war brengen. Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. Jouw verstopte afvoer wordt door ons in een mum van tijd ontstopt.

Verstopte afvoer?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
819 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10
afvoer verstopt

Wanneer is de afvoer verstopt?

De afvoer is verstopt als het water niet wegloopt, of niet goed door loopt. Soms zakt het water heel langzaam weg, of komen er ineens luchtbubbels naar boven en zakt er daarna wat water weg.

Allemaal symptomen van een verstopte afvoer. Een minder voor de hand liggend symptoom – maar toch soms veroorzaakt door een verstopping in de afvoer – is stankoverlast.

Een verstopping wordt vaak zichtbaar bij het slecht weglopen van het water in de wasbak of gootsteen, wc, douche, bad, wasmachine of vaatwasser in de keuken.

 

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan veroorzaakt worden door de gebruikers zelf, maar ook problemen met de afvoer kunnen verstopping veroorzaken. Veel voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer door problemen met de riolering:

 1. een verkeerd aangelegde riolering
 2. wortelgroei
 3. onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 4. verzakkingen
 5. corrosie van oude buizen
 6. een breuk in de afvoerleiding
 7. kalkafzetting

Oorzaken van een verstopte afvoer die door de gebruiker veroorzaakt zijn:

 1. vetafzetting in de rioolbuis
 2. zeepresten
 3. haren
 4. overmatig gebruik van (meerlaags) toiletpapier
 5. doorspoelen van vochtige toiletdoekjes
 6. gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen

Wat kun je zelf doen als een afvoer verstopt is?

Heb je last van een verstopte afvoer, dan kun je soms zelf de verstopping verhelpen.

De volgende methoden kunnen helpen de verstopte afvoer te ontstoppen:

 • Het afvoerputje schoonmaken. Haal haren en ander vuil waar je direct bij kan uit de afvoer. Bij wastafels kun je het sifon losdraaien en deze schoonmaken. Vaak nestelen zich hier het vuil en de haren die voor de verstopping zorgen.
 • Heet water met soda door de afvoer spoelen. Door het hete water met soda kunnen vetresten en zeepresten loskomen. Dit kan mogelijk effect hebben.
 • Met een rubberen ontstopper. Door deze ontstopper op de afvoer te plaatsen en te duwen op de steel trek je de lucht vacuüm. Door de druk kan de verstopping door de leiding geduwd worden. Dit kan mogelijk oplossing bieden.

Wat moet je nooit doen als een afvoer verstopt is?

✘  Gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen of zogenaamde ‘afvoer ontstoppers’ in een pakje of fles.

Deze chemische middelen zijn zo agressief dat ze ook de afvoer zelf aan kunnen tasten en voor nog meer problemen kunnen zorgen.

✘  Zelf proberen de ontstopping van de afvoer te verhelpen met een trekveer

Als je niet weet waardoor de verstopping is ontstaan, is het gebruik van een trekveer af te raden. Als de verstopping is ontstaan doordat ergens in het leidingstelsel iets kapot is gegaan, kun je met de trekveer de schade verergeren en het probleem groter maken.

 

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt de afvoer blijvend

Is het gelukt de afvoer te ontstoppen, maar blijft het water binnen korte tijd toch weer staan? Of hebben bovengenoemde opties om zelf de afvoer te ontstoppen geen enkel effect gehad? Dan is een grondige rioolreiniging noodzakelijk.

Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaarstaan om uit te rijden en ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

Afvoer ontstoppen met hogedruk ontstopper- machines

Een eenvoudige verstopping die meestal veroorzaakt is door de gebruiker zelf, is vaak te verhelpen met het doorspuiten van het riool met een hogedruk unit. Als grondigere rioolreiniging noodzakelijk is om de verstopping op te lossen, dan wordt met een roterende spuitkop gereinigd.

Om bij een verstopping altijd zo snel mogelijk voor rioolreiniging te zorgen zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

 

Afvoer ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet om de verstopte afvoer te ontstoppen met reiniging. Heeft reiniging niet het gewenste resultaat, dan zijn problemen in het riool zelf vaak de oorzaak. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar.  Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

Een verstopte afvoer laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt iedere afvoer in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar. Wij zijn al meer dan 40 jaar de rioolspecialist in de regio.

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

Kosten afvoer ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van de afvoer zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, dan kan het binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door kalkafzetting of problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden en materialen.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook direct geholpen worden met die verstopte afvoer?