Skip to main content

Afvoer wasbak verstopt? Te Kloeze Riooltechniek is dé riool-ontstopper in de regio

Heb je last vast een verstopte wasbak? Dat kan voor heel wat frustratie zorgen. Al helemaal als de verstopping in de wasbak steeds terug blijft keren.

Natuurlijk wil je dat dit probleem snel verholpen wordt. Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. Jouw verstopte wasbak wordt door ons in een mum van tijd ontstopt

Verstopte wasbak?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
819 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Wanneer is de wasbak echt verstopt?

De wasbak is verstopt als het water niet wegloopt, of niet goed doorloopt. Soms zakt het water heel langzaam weg, of komen er ineens luchtbubbels naar boven en zakt er daarna wat water weg.

De wasbak kan heel oppervlakkig verstopt zijn, door vuil en haren die in het putje blijven zitten. Dat is simpel op te lossen. Maar is dat niet het geval of komt de verstopping steeds terug? Dan is de afvoer van de wasbak echt verstopt en kun je het beste de hulp inschakelen van een professionele ontstopper, zoals Te Kloeze Riooltechniek in de regio Zevenaar, Doetinchem en Winterswijk.

 

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte wasbak

Een verstopte wasbak wordt meestal veroorzaak door de gebruikers zelf, maar ook problemen met de afvoer kunnen verstopping veroorzaken.

Verstopte wasbak door smerigheid in de afvoer

De meeste verstoppingen is de wasbak ontstaan door:

 1. Haren
 2. Zeepresten
 3. Gel
 4. Scheerschuim
 5. Klodders tandpasta

Plakkerige goedjes als crèmespoeling, gel, scheerschuim en tandpasta kunnen in de afvoer blijven kleven. Mensen verliezen duizenden haren per maand, waarvan een groot deel door het putje gaat. Deze haren blijven steken in de vastgekoekte plakkerige restjes. Zo kan er langzaam een verstopping ontstaan in de afvoer van de wasbak.

Wasbak verstopt door rioolproblemen

Het komt minder vaak voor, maar een verstopte wasbak kan ook veroorzaakt zijn door problemen die in de riolering zitten.

 1. een verkeerd aangelegde riolering
 2. wortelgroei
 3. onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 4. verzakkingen
 5. corrosie van oude buizen
 6. een breuk in de afvoerleiding
 7. kalkafzetting

Hoe ontstop je een wasbak zelf?

Heb je last van een verstopte wasbak, dan zijn er een aantal stappen die je zelf uit kunt voeren om de verstopping te verhelpen. Liever de verstopping direct gegarandeerd goed opgelost? Schakel dan Te Kloeze Riooltechniek in!

 • Schoonmaken van het afvoerputje.  Verwijder haren en resten die nog in het putje zitten.
 • Leeg de zwanenhals. Zet een bak of emmer onder de zwanenhals van de wasbak en draai de zwanenhals los. Kiep alle vieze prut in een zakje en gooi deze weg. Draai de zwanenhals weer vast en kijk of dit de verstopping heeft opgelost door de kraan open te draaien.

Is de verstopping niet opgelost na bovenstaande methoden, neem dan contact op met Te Kloeze Riooltechniek. Wij zijn snel ter plaatse en zorgen voor een grondige reiniging, zodat het probleem blijvend wordt opgelost.

Wat moet je niet doen als je wasbak verstopt is

✘  Gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen uit een pakje of fles

Deze chemische middelen zijn zo agressief dat ze ook de afvoer zelf aan kunnen tasten en voor nog meer problemen kunnen zorgen. Bovendien zijn deze ontstoppingsmiddelen erg slecht voor het milieu.

✘  Zelf proberen de ontstopping van de wc te verhelpen met een trekveer

Als je niet weet waardoor de verstopping is ontstaan, is het gebruik van een trekveer af te raden. Als de verstopping is ontstaan doordat ergens in het leidingstelsel iets kapot is gegaan, kun je met de trekveer de schade verergeren en het probleem groter maken.

 

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt de wasbak blijvend

Een (terugkerende) verstopte wasbak is erg vervelend. Het beste is Te Kloeze Riooltechniek in te schakelen om het probleem direct goed aan te pakken. Zo ben je verzekerd van een blijvend resultaat. Tenminste, als de afvoer na de reiniging ook schoon gehouden wordt. De verstopping wordt in elk geval gegarandeerd opgelost.

Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaarstaan om uit te rijden en ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

De wasbak ontstoppen door machinale reiniging

Een eenvoudige verstopping, die veroorzaakt is door de gebruiker zelf, is vaak te verhelpen met het doorspuiten van het riool met een hogedruk unit. Is grondigere rioolreiniging noodzakelijk om de verstopping op te lossen, dan wordt met een roterende spuitkop gereinigd.

Om bij een verstopping altijd zo snel mogelijk voor rioolreiniging te zorgen, zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De benodigde druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

 

De afvoer van de wasbak ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet de verstopte afvoer te ontstoppen met reiniging. Heeft reiniging niet het gewenste resultaat, dan zijn problemen met het riool zelf vaak de oorzaak. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar. Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

Een verstopte wasbak laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek is al meer dan 40 jaar de specialistische ontstopper in de regio Zevenaar, Doetinchem en Winterswijk

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

 

Kosten voor het ontstoppen van de wasbak

De kosten voor het laten ontstoppen van de wasbak zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, kan deze binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden en materialen.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook direct van die verstopte wasbak af?