Hoe ontstop je zelf een WC?

30 januari 2018 | FAQ

Om te beginnen: trek huishoudhandschoenen aan, want de WC zelf ontstoppen is vaak een onhygiënische klus. Ook belangrijk: trek niet nogmaals door! Dat zal in veel gevallen leiden tot een overstroming van de toiletpot met alle gevolgen van dien.

Zelf een WC ontstoppen kan op verschillende manieren

Er zijn meerdere manieren om zelf de WC te ontstoppen. De meest bekende is wel de duwende en trekkende beweging met de rubberen ontstopper (Rubberen kap met houten steel). Deze is in vrijwel iedere bouwmarkt verkrijgbaar. Zet de ontstopper in de afvoer en zorg dat hij goed afdicht. (U kunt de ontstopper eventueel vooraf even onder heet water zacht laten worden). Probeer door een vacuüm te creëren het vuil los te trekken.

WC ontstoppen met een ontstoppingsveer

Lukt het niet met een rubberen ontstopper de WC zelf te ontstoppen? Dan kunt u een ontstoppingsveer gebruiken. Ook kunt u proberen een flinke scheut afwasmiddel in de pot te spuiten en van ongeveer een meter hoogte flink heet water in de pot te laten vallen. Door de hoogte ontstaat er vaak voldoende druk die, in combinatie met de ontvettende werking van het afwasmiddel, zorgt dat de verstopping wordt opgelost.

Voorkom een verstopte WC

Voorkomen is trouwens beter dan genezen! Lukt het niet om zelf de verstopte WC te ontstoppen, bel ons dan. Wij zorgen dan voor een vriendelijke ontstoppingsspecialist die met de modernste hulpmiddelen vaak snel uw verstopping verhelpt.

Reacties zijn gesloten.