Werkdag van Kevin | Renovatiespecialist

“Even uitrekken en dan eet ik thuis nog lekker een ontbijtje. Dan even ’t ‘kleine huisje’ bezoeken en nog een kop koffie. Vervolgens stap ik in de bus. Die staat altijd bij huis, wel zo makkelijk!

Ik vind het fijn om wat eerder bij de zaak te zijn. Daar neem ik nog een bak koffie. Ook doe ik nog wat voorbereidend werk. 

Ik zorg dat ik de bus helemaal heb aangevuld, zodat ik niet voor verassingen kom te staan.Vaak weet ik van tevoren wel wat ik die dag ga doen. Soms gaat het om wortelgroei in een leiding, maar het kan net zo goed zijn dat ik een nieuwe aansluiting moet maken bij een nieuwbouwwoning. Laatst kreeg ik een bijzondere klus, toen moest ik een stalen persing (stalen buis) onder een asfaltweg leggen. Zoiets gebeurt niet vaak. Ik was zelf betrokken bij het bedenken van deze oplossing voor de klant.

Mijn werkdag bestaat vooral uit straatwerk, rioolwerk en leidingen leggen tussen kabels die in de grond liggen. Ik werk eigenlijk altijd met een collega samen. We hebben een kraan bij ons voor ’t zware werk. Tussendoor lunchen we op locatie. Veel van het werk is standaard, maar er wordt ook van mij verwacht dat ik meedenk.

Zo doe ik bijvoorbeeld vrij veel gemeentewerk. Daar onderhoud ik zelf contact met de toezichthouders. Als ik ter plaatse iets wil overleggen, dan doe ik dat meestal zelf met de klant. In grote lijnen neem ik ook zelf beslissingen over hoe we iets aanpakken. Als ik op een locatie kom, bekijk ik wat het probleem is. Soms zijn er meerdere oplossingen mogelijk, qua kwaliteit, levensduur en kosten. Ik vertel mijn klanten dan welke opties er zijn en help hen het gevolg van iedere keuze te overzien. Ik adviseer en laat de klant vervolgens kiezen.

Rond 16.15 is het werk wel klaar. Soms rijd ik nog even langs de zaak om wat te laden. Maar meestal ga ik direct naar huis, lekker douchen en dan samen eten.”