Goed werk tegen een redelijke prijs? Niet vanzelfsprekend.

20 september 2019 | Nieuws

We werden laatst gewezen op een artikel in de Consumentengids van september 2019. Het gaat over louche loodgieters, de verhalen zijn ronduit schokkend. De conclusie? Kies een ontstopper die lid is van Techniek Nederland. Dan zit je goed, ook ’s avonds en in het weekend.

In het artikel werd de proef op de som genomen. Een toilet werd handmatig verstopt, waarna een aantal ontstoppingsbedrijven gebeld werden. Een aantal daarvan komen bij zoeken in Google steevast als eerste naar boven, omdat ze door leadgenerators gepromoot worden. Dat zijn niet per se lokale bedrijven, en al helemaal geen vakmensen. Dit bleek wel uit de opgedane ervaringen. Een van de benaderde ontstoppers presteerde het om én de toiletpot te vernielen én een rekening van 893 euro te presenteren. Voor een halfuurtje werk. Dat wel. De meest betaalbare partij leverde het beste werk. En die was lid van onze brancheorganisatie: Techniek Nederland.

Vaak hoge nood

Een verstopping kondigt zich lang niet altijd aan. Ineens is de nood hoog en voelt u zich aangewezen op de eerste de beste onstopper die u op internet kunt vinden. Dat het loont om een paar minuten langer te zoeken – en tijdens het telefonisch contact wat meer informatie over tarieven te vragen – blijkt wel uit het artikel.

Nou goed, lees het zelf maar eens en doe er later, als de nood onverhoopt hoog is, uw voordeel mee. (Omwille van auteursrechten mogen we geen kopie van het artikel delen, maar op de website van de consumentenbond vindt u ook een uitwerking. Deze vindt u hier door hier te klikken.)

Te Kloeze Riooltechniek is trouwens ook lid van Techniek Nederland. Maar dat we netjes werken en afrekenen, daar staan we volgens de reviews gelukkig om bekend.

Reacties zijn gesloten.