Kan ik zelf een afvoer ontstoppen?

30 januari 2018 | FAQ

Natuurlijk kunt u zelf proberen om zelf een afvoer te ontstoppen. Controleer allereerst of de verstopping lokaal is of niet door ook andere afvoeren te controleren op eventuele verstoppingen.

Zelf uw afvoer ontstoppen

Wanneer u aan de slag gaat met het ontstoppen, dan adviseren wij u zeer voorzichtig om te gaan met agressieve chemische ontstoppingsmiddelen. Deze kunnen uw leidingen ernstig beschadigen met mogelijk hoge kosten tot gevolg. U kunt beter proberen met een klassieke rubberen ontstopper (met houten steel) zelf de afvoer te ontstoppen door de ontstopper over de afvoer te plaatsen en van boven naar beneden en terug pompbewegingen te maken. (houd hierbij de overloop – de noodafvoer bovenin – zoveel mogelijk dicht). Een rubberen ontstopper kunt u bij iedere bouwmarkt aanschaffen.

Afvoer zelf niet kunnen ontstoppen?

Is de verstopping hiermee nog niet verholpen, dan kunt u onder de wastafel of gootsteen het sifon losdraaien en deze schoonmaken. (zet hier wel een emmer onder!). Ook kunt u preventief de leidingen periodiek doorspoelen met soda en kokend water. Eventuele resten van zeep en vet lossen dan op. Lees ook deze tips over preventie.

Wil het met de hierboven vermelde tips nog steeds niet lukken, bel ons dan gerust. Wij helpen u dan verder.

Reacties zijn gesloten.