Skip to main content

Doucheput verstopt? Laat je doucheput ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek!

Heb je last vast een verstopte doucheput? Durf je de kraan niet helemaal open te zetten uit angst dat de boel overstroomt? Of loop je rond met haren die nog vol shampoo-resten zitten omdat je doucheputje verstopt is?

Natuurlijk wil je dat dit probleem snel verholpen wordt. Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. Jouw doucheputje wordt door ons in een mum van tijd ontstopt.

Verstopte doucheput?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

9
831 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9/10

Wanneer is het doucheputje verstopt?

De doucheput is verstopt als het water niet wegloopt, of niet goed door loopt. Bij het douchen blijven shampoos  of andere schuimende producten drijven. Douche je in een douchebak, dan zie je het water steeds verder richting de rand oplopen. Dan toch maar die kraan wat dichtdraaien om in elk geval de shampoo en zeepresten van jezelf af te spoelen… En dan hopen dat het water wegzakt.

Herkenbaar? Een verstopte doucheput is heel vervelend, dat snappen wij. Soms kun je de verstopping zelf verhelpen, maar regelmatig is een grondige reiniging van het riool nodig om het probleem echt te verhelpen. Wij zijn 24/7 bereikbaar zodat jij jouw douche snel weer onbezorgd kunt gebruiken.

 

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte doucheput

Als de douchegoot verstopt is, is dit meestal veroorzaakt door de gebruikers zelf. In sommige gevallen zijn problemen met afvoer zelf of het riool de veroorzaker van de verstopping.

Verstopte doucheput door haren en zeepresten

De meeste verstoppingen ontstaan door de gebruiker van de douche zelf:

 1. Haren
 2. Shampoos, crèmespoeling, douchegel
 3. Scheerschuim

Doucheput verstopt door rioolproblemen

Tot slot kan een verstopt doucheputje ook veroorzaakt worden door problemen die niet door de gebruiker zijn veroorzaakt, maar in de riolering zitten.

 1. een verkeerd aangelegde riolering
 2. wortelgroei
 3. onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 4. verzakkingen
 5. corrosie van oude buizen
 6. een breuk in de afvoerleiding
 7. kalkafzetting

Wat kun je zelf doen om de doucheput te ontstoppen?

Heb je last van een verstopte doucheput, dan kun je soms zelf de verstopping verhelpen. Liever geen vies werk? Schakel dan direct Te Kloeze Riooltechniek in!

 • Schoonmaken van het afvoerputje. Verwijder haren en resten die nog in het putje zitten.
 • Maak de stankafsluiter schoon. Haal de deksel van het doucheputje of de douchegoot en haal het putje uit elkaar. Een drain bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Maak de onderdelen schoon en probeer zoveel mogelijk haren en viezigheid uit de afvoer te halen.
 • Gebruik een ouderwetse rubberen ontstopper
  Door deze ontstopper op de afvoer te plaatsen en te duwen op de steel trek je de lucht vacuüm. Door de druk kan de verstopping door de leiding geduwd worden. Dit kan mogelijk oplossing bieden.
 • Spoel heet (niet kokend) water door de afvoer met wat soda. Vermoed je dat vetresten van bijvoorbeeld crèmespoeling de oorzaak zijn van de verstopping? Dan kan heet water met soda het vet wat losweken. Het resultaat hiervan is vaak wel tijdelijk van aard. Vetaanslag laat zich niet makkelijk volledig verwijderen.

Wat moet je niet doen als de doucheput verstopt is?

✘  Gebruikmaken van chemische ontstoppingsmiddelen uit een pakje of fles

Deze chemische middelen zijn zo agressief dat ze ook de afvoer zelf aan kunnen tasten en voor nog meer problemen kunnen zorgen.

✘  Zelf proberen de ontstopping te verhelpen met een trekveer.

Als je niet weet waardoor de verstopping is ontstaan, is het gebruik van een trekveer af te raden. Als de verstopping is ontstaan doordat ergens in het leidingstelsel iets kapot is gegaan, kun je met de trekveer de schade verergeren en het probleem groter maken.

Lukt het je niet om met de andere methoden die we wel aan kunnen bevelen je doucheputje weer goed door te laten lopen? Neem dan contact op met Te Kloeze Riooltechniek voor een grondige reiniging.

 

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt jouw doucheput met blijvend resultaat

Een (terugkerend) verstopte doucheput is erg vervelend. Het beste is Te Kloeze Riooltechniek in te schakelen om het probleem direct goed aan te pakken. Zo ben je verzekerd van een blijvend resultaat. Tenminste, als de afvoer na de reiniging ook schoon gehouden wordt. De verstopping wordt in elk geval gegarandeerd voor je opgelost.
Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaarstaan om uit te rijden en ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

Het doucheputje ontstoppen door machinale reiniging

Een eenvoudige verstopping die veroorzaakt is door de gebruiker zelf, is vaak te verhelpen met het doorspuiten van het riool met een hogedruk unit. Is grondigere rioolreiniging noodzakelijk om de verstopping op te lossen, dan wordt met een roterende spuitkop gereinigd.

Om bij een verstopping altijd zo snel mogelijk voor rioolreiniging te zorgen zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

 

De doucheput ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet de verstopte afvoer te ontstoppen met reiniging. Als reiniging niet het gewenste resultaat oplevert, zijn problemen in het riool zelf vaak de oorzaak. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar. Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

Een verstopte doucheput laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt iedere douche in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar. Wij zijn al meer dan 40 jaar dé specialist in de regio.

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

 

Kosten doucheput ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van de doucheput zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, kan deze binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook direct jouw doucheput laten ontstoppen?