Skip to main content

WC verstopt? Te Kloeze ontstopt de wc grondig en snel

Heb je last vast een verstopte WC? Voor bewoners of gebruikers is dat wel de meest smerige plek om een verstopping te hebben. En zakt het water uiteindelijk toch weg, dan blijft de angst over dat bij een volgende spoelbeurt de boel overstroomt.

Natuurlijk wil je dat dit probleem snel verholpen wordt. Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. Jouw verstopte wc wordt door ons in een mum van tijd ontstopt.

Verstopte wc?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

9
831 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9/10

Wanneer is de wc verstopt?

De wc is verstopt als het water niet wegloopt of niet goed doorloopt. Trek je door, dan komt het water steeds verder omhoog. Soms zakt het water heel langzaam weg, of komen er ineens luchtbellen naar boven en zakt er daarna wat water weg.

Allemaal symptomen van een verstopte wc. Een minder voor de hand liggend symptoom is een rioollucht die blijft hangen. Ook daarvan is een verstopping regelmatig de oorzaak.

 

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte wc

Een verstopte wc wordt meestal veroorzaakt door de gebruikers zelf, maar ook problemen met de afvoer kunnen verstopping veroorzaken.

WC verstopt door afval

De meeste verstoppingen ontstaan doordat gebruikers de wc gebruiken als afvalbak:

 1. Het doorspoelen van maandverband en tampons
 2. Hygiënische doekjes en billendoekjes
 3. Luiers
 4. Etensresten
 5. Frituurvet

Deze zaken horen absoluut niet thuis in het riool.

WC verstopt door verkeerd wc-gebruik

Daarnaast wordt een verstopt wc ook wel eens veroorzaakt door:

 1. Overmatig gebruik van (meerlaags) wc-papier
 2. Het doorspoelen van vochtig toiletpapier
 3. Het per ongeluk doorspoelen van een wc-blokje
 4. Het losraken van de kop van de wc borstel die vervolgens vast blijft zitten
 5. Smartphones of andere voorwerpen die uit je zakken vallen

WC verstopt door rioolproblemen

Tot slot kan een verstopte wc ook veroorzaakt worden door problemen die niet door de gebruiker zijn veroorzaakt, maar in de riolering zitten.

 1. een verkeerd aangelegde riolering
 2. wortelgroei
 3. onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 4. verzakkingen
 5. corrosie van oude buizen
 6. een breuk in de afvoerleiding

Wat te doen om zelf de wc te ontstoppen?

Heb je last van een verstopte wc, dan kun je soms zelf de verstopping verhelpen. Liever geen vies werk? Schakel dan direct Te Kloeze Riooltechniek in!

 • Verwijder doorgespoelde voorwerpen. Is de verstopping veroorzaakt door een voorwerp? Probeer deze te verwijderen. Zit het voorwerp niet binnen handbereik? Schakel dan Te Kloeze Riooltechniek in en voorkom verdere problemen.
 • Gebruik een ouderwetse rubberen ontstopper. Door deze ontstopper op de afvoer te plaatsen en te duwen op de steel trek je de lucht vacuüm. Door de druk kan de verstopping door de leiding geduwd worden. Dit kan mogelijk oplossing bieden.
 • Spoel heet (niet kokend) water door het toilet met wat soda. Vermoed je dat vetresten de oorzaak zijn van de verstopping? Dan kan heet water met soda het vet wat losweken. Het resultaat hiervan is vaak wel tijdelijk van aard. Vetaanslag laat zich niet makkelijk volledig verwijderen.

Wat moet je niet doen als je toilet verstopt is

✘  Gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen of zogenaamde ‘wc ontstoppers’ in een pakje of fles.

Deze chemische middelen zijn zo agressief dat ze ook de afvoer zelf aan kunnen tasten en voor nog meer problemen kunnen zorgen.

✘  Zelf proberen de ontstopping van de wc te verhelpen met een trekveer

Als je niet weet waardoor de verstopping is ontstaan, is het gebruik van een trekveer af te raden. Als de verstopping is ontstaan doordat ergens in het leidingstelsel iets kapot is gegaan, kun je met de trekveer de schade verergeren en het probleem groter maken.

 

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt de wc blijvend

Een verstopte wc is als gebruiker vaak lastig goed op te lossen doordat de oorzaak meestal komt door opgehoopt ‘afval’ in het riool. Het beste is om direct Te Kloeze Riooltechniek in te schakelen om het probleem meteen goed aan te pakken. Zo ben je verzekerd van een blijvend resultaat.

Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaar staan om uit te rijden ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

WC ontstoppen door machinale reiniging

Een eenvoudige verstopping die veroorzaakt is door de gebruiker, is vaak te verhelpen met het doorspuiten van het riool met een hogedruk unit. Is grondigere rioolreiniging noodzakelijk om de verstopping op te lossen, dan wordt met een roterende spuitkop gereinigd.

Om bij een verstopping altijd zo snel mogelijk voor rioolreiniging te zorgen zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

 

De WC afvoer ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet de verstopte afvoer te ontstoppen met reiniging. In dergelijke gevallen zijn vaak problemen in het riool zelf de oorzaak. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar.  Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

Een verstopte wc laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt iedere wc in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar. Wij zijn al meer dan 40 jaar dé specialist in de regio.

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

Kosten wc ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van de wc zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, dan kan de verstopping binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden en materialen.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook direct van die verstopte wc af?