Skip to main content

Afvoer bad verstopt? Laat de afvoer van je bad ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek!

Loopt het water niet door als je het bad leeg wilt laten lopen? Dan is de afvoer van het bad verstopt. Heel vervelend! Je kunt er zelf niet heel veel aan doen.
Natuurlijk wil je dat dit probleem snel verholpen wordt. Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. De afvoer van jouw bad ontstoppen wij in een mum van tijd.

De afvoer van het bad verstopt?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
819 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Wanneer is de afvoer van het bad verstopt?

Het bad is verstopt als het water niet wegloopt, of niet goed doorloopt. Het water blijft staan als je de stop hebt verwijderd. Of het water loopt misschien helemaal niet weg.
Herkenbaar? Bij een verstopt bad is er weinig wat je zelf kunt doen om de verstopping te verhelpen. Vaak is het bad betegeld en kun je zelf niet bij de afvoer komen. Meestal is een reiniging van de afvoer nodig om de verstopping te verhelpen.
Wij snappen dat je een verstopt bad zo snel mogelijk weer schoon wilt hebben. Te Kloeze Riooltechniek is 24/7 bereikbaar, we komen snel de verstopping verhelpen. Zo kun jij daarna met een gerust hart de badkraan weer opendraaien en genieten van een heerlijk warm bad.

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer van het bad

Als de afvoer van het bad verstopt is, is dit meestal veroorzaakt door de gebruikers zelf. In sommige gevallen zijn problemen met afvoer of het riool de veroorzaker van de verstopping.

Afvoer bad verstopt door haren en zeepresten

De meeste verstoppingen ontstaan door de gebruikers van het bad. De verstopping van de afvoer van het bad wordt vaak veroorzaakt door:

 1. haren
 2. badoliën en badschuim
 3. shampoo en crèmespoeling
 4. badspeeltjes

Verstopping van de afvoer van het bad ontstaat vaak doordat oliën en andere vetten of resten van bad- en doucheproducten blijven plakken in de afvoer. Haren blijven ook plakken aan de kleverige resten en zo ontstaat de verstopping.
Ook kleine badspeeltjes of onderdelen hiervan schieten nog wel eens door het putje en zorgen voor een verstopping, verderop in de afvoer.

Bad afvoer verstopt door rioolproblemen

Hoewel het minder vaak voorkomt, kan een verstopte afvoer van het bad ook veroorzaakt worden door problemen die niet door de gebruiker zijn veroorzaakt, maar die in de riolering zitten.

 1. een verkeerd aangelegde riolering
 2. wortelgroei
 3. onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 4. verzakkingen
 5. corrosie van oude buizen
 6. een breuk in de afvoerleiding
 7. kalkafzetting
afvoer verstopt

Enkele tips wat je kunt doen als je afvoer van het bad verstopt is

Heb je last van een verstopte bad afvoer, zijn er slechts een paar dingen die je zelf kunt doen om de verstopping verhelpen. Liever geen vies werk? Schakel dan direct Te Kloeze Riooltechniek in!

 • Schoonmaken van het afvoerputje. Verwijder haren en resten die nog in het putje zitten.
 • Gebruik een ouderwetse rubberen ontstopper. Door deze ontstopper op de afvoer te plaatsen en te duwen op de steel trek je de lucht vacuüm. Door de druk kan de verstopping door de leiding geduwd worden. Dit kan mogelijk oplossing bieden.
 • Spoel heet (niet kokend) water door de afvoer met wat soda.
  Vermoed je dat vetresten van bijvoorbeeld badolie de oorzaak zijn van de verstopping? Dan kan heet water met soda het vet wat losweken. Het resultaat hiervan is vaak wel tijdelijk van aard. Vetaanslag laat zich niet makkelijk volledig verwijderen.

Wat moet je niet doen als de afvoer van het bad verstopt is?

✘  Gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen uit een pakje of fles.
Deze chemische middelen zijn zo agressief dat ze ook de afvoerbuis zelf aan kunnen tasten en voor nog meer problemen kunnen zorgen.

✘  Zelf proberen de ontstopping te verhelpen met een trekveer
Als je niet weet waardoor de verstopping is ontstaan, is het gebruik van een trekveer af te raden. Als de verstopping is ontstaan doordat ergens in het leidingstelsel iets kapot is gegaan, kun je met de trekveer de schade verergeren en het probleem groter maken.

Lukt het je niet om met de andere methoden die we wel aan kunnen bevelen het bad weer goed door te laten lopen? Neem dan contact op met Te Kloeze Riooltechniek voor een grondige reiniging.

 

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt jouw afvoer van het bad met blijvend resultaat

Een (terugkerend) verstopt bad is erg vervelend. Het beste is Te Kloeze Riooltechniek in te schakelen om het probleem direct goed aan te pakken. De verstopping wordt gegarandeerd voor je opgelost.
Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaar staan om uit te rijden ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

De afvoer van het bad ontstoppen met een machinale reiniging

Een eenvoudige verstopping die veroorzaakt is door de gebruiker zelf, is vaak te verhelpen met het doorspuiten van de afvoer met een hogedruk unit. Is grondigere rioolreiniging noodzakelijk om de verstopping op te lossen, wordt met een roterende spuitkop gereinigd.
Om bij een verstopping zo snel mogelijk voor rioolreiniging te kunnen zorgen zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

 

De afvoer van het bad ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet de verstopte afvoer te ontstoppen met reiniging. Heeft reiniging niet het gewenste resultaat, zijn problemen in het riool de oorzaak. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar. Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

De afvoer van het bad laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt ieder bad in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar. Wij zijn al meer dan 40 jaar de specialist in de regio.

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

Kosten om de afvoer van het bad te laten ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van de afvoer van het bad zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, kan deze binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden.

Wilt u een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook dat de afvoer van jouw bad snel ontstopt wordt?