Skip to main content

Keukenafvoer verstopt? Te Kloeze ontstopt de afvoer in de keuken grondig en snel

Heb je last vast een verstopte afvoer in de keuken? Of is de afvoer niet volledig verstopt, maar loopt het water niet door? Dat kan het dagelijks leven flink in de war schoppen. De vaatwasser kun je niet gebruiken, de kraan laat je niet stromen voor handen wassen of koken en het werk stapelt zich op.

Een verstopte keukenafvoer is erg vervelend! Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. Jouw verstopte keukenafvoer wordt door ons in een mum van tijd ontstopt.

Verstopte keukenafvoer?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
766 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Wanneer is de keukenafvoer verstopt?

Een verstopte keukenafvoer uit zich vaak in een vollopende wasbak, of erger… een overstroomde vaatwasser. En die kan meteen voor veel schade zorgen. Soms is het een wasmachine die voor de verstopping heeft gezorgd als deze is aangesloten op de keukenafvoer.

Naast problemen met het weglopen van het water in de gootsteen, vaatwasser of wasmachine kan ook stankoverlast in de keuken een signaal zijn dat er iets mis is met de riolering. Ook dan kan een verstopping de oorzaak zijn.

 

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer in de keuken

Vanuit de keukenafvoer komen veel kleine etensresten en vetten in de riolering. Samen met zeepresten vanuit de vaatwasser (of wasmachine) zijn alle ingrediënten aanwezig voor een verstopte keukenafvoer. De zeepresten mengen zich met de vetten en hopen zich op aan de binnenzijde van de afvoerleidingen.

Gebruik van vloeibare zeep, in plaats van tabs of poeder, helpt niet. Afvalwater spoelt sneller weg dan het zeepschuim, dat samen met doorgespoeld vet na verloop van tijd hoe dan ook aankoekt aan de buiswand. De etensresten hopen zich op in de dichtgeslibde buis, waardoor een verstopping van de keukenafvoer een feit wordt.

Bijna in alle gevallen van een verstopte keukenafvoer gaat het om het dichtslibben van de afvoer met zeep-, vet– en etensresten.

In slechts enkele gevallen komt het voor dat een verstopte keukenafvoer is veroorzaakt door andere rioolproblemen:

 • een verkeerd aangelegde riolering
 • wortelgroei
 • onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 • verzakkingen
 • corrosie van oude buizen
 • een breuk in de afvoerleiding

Wat kun je zelf doen als de keukenafvoer verstopt is?

Heb je last van een verstopte keukenafvoer, dan zijn er een aantal ontstoppingsmethoden die je zelf uit kunt voeren om de verstopping te verhelpen. Liever de verstopping direct gegarandeerd goed opgelost? Schakel dan Te Kloeze Riooltechniek in!

De volgende methoden kunnen helpen de verstopte afvoer in de keuken te ontstoppen:

 • Een grote hoeveelheid heet water door de afvoer spoelen met wat soda. Door het hete water met soda kunnen vetresten en zeepresten loskomen. Dit kan de vetophopingen en zeepresten laten smelten.
 • De gootsteen schoonmaken. Haal etensresten en ander vuil waar je direct bij kan uit de afvoer. Zet een emmer in het keukenkastje en draai het sifon open. Laat het water is de emmer stromen en maak de zwanenhals schoon.
 • De afvoer van de vaatwasser schoonmaken. Haal het vuilfilter uit de vaatwasser en draai de afvoer los van de afwasmachine. Maak de onderdelen schoon.
 • Met een rubberen ontstopper. Door deze ontstopper op de afvoer te plaatsen en te duwen op de steel trek je de lucht vacuüm. Door de druk kan de verstopping door de leiding geduwd worden.

Wat moet je nooit doen als een afvoer verstopt is?

✘  Gebruikmaken van chemische ontstoppingsmiddelen of zogenaamde ‘afvoer ontstoppers’ in een pakje of fles.

Deze chemische middelen zijn zo agressief dat ze ook de afvoer zelf aan kunnen tasten en voor nog meer problemen kunnen zorgen. Bovendien kan huidcontact met deze chemische ontstoppers zorgen voor brandwonden. Ook zijn ze niet goed voor het milieu.

✘  Zelf proberen de ontstopping van de afvoer te verhelpen met een trekveer

Als je niet weet waardoor de verstopping is ontstaan, is het gebruik van een trekveer af te raden. Als de verstopping is ontstaan doordat ergens in het leidingstelsel iets kapot is gegaan, kun je met de trekveer de schade verergeren en het probleem groter maken.

 

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt de keukenafvoer met grondige reiniging

Is het gelukt de afvoer in de keuken te ontstoppen, maar blijft het water binnen korte tijd toch weer staan? Of hebben bovengenoemde opties om zelf de afvoer te ontstoppen geen enkel effect gehad? Dan is een grondige rioolreiniging noodzakelijk.

Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaar staan om uit te rijden ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

Keukenafvoer ontstoppen met hogedruk ontstopper- machines

Een eenvoudige verstopping die veroorzaakt is door vet-, zeep- en etensresten, is vaak te verhelpen met het doorspuiten van het riool met een hogedruk unit. Is grondigere rioolreiniging noodzakelijk om de verstopping op te lossen, dan wordt met een roterende spuitkop gereinigd.

Om bij een verstopping altijd zo snel mogelijk voor rioolreiniging te zorgen zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De te gebruiken druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

 

Keukenafvoer ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet de verstopte keukenafvoer te ontstoppen met reiniging. Heeft reiniging niet het gewenste resultaat, dan zijn problemen in het riool de veroorzaker. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar. Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

Een verstopte keukenafvoer laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt iedere keukenafvoer in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar. Wij zijn al meer dan 40 jaar dé specialist in de regio.

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

Kosten keukenafvoer ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van de keukenafvoer zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, dan kan deze binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden en materialen.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook direct geholpen worden met die verstopte keukenafvoer?