Skip to main content

Afkoppelen regenwater van het riool

Regenwater, we moeten er zuinig op zijn! Laat het regenwater afkoppelen van het riool en ga voor de aanleg van natuurlijke afwatering. Te Kloeze Riooltechniek regelt het voor je!

Afkoppelen regenwater? Te Kloeze zorgt dat ’t doorloopt!

Afspraak maken

Wat onze klanten van ons vinden

8.9
801 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Afkoppelen regenwater om droogte te beperken

Klimaatverandering, daar kunnen we niet meer omheen. Lange perioden van droogte en enorme hoeveelheden regenwater dat inééns naar beneden komt. Dit zijn geen uitzonderingen meer, maar regelmatige verschijnselen. En dat heeft zijn weerslag op de natuur. In ons werkgebied -de Achterhoek en de Liemers- is het nog nooit zo droog geweest.

En als de grond uitgedroogd is, verliest het haar infiltratievermogen. Komt het water ineens met bakken uit de lucht, dan kan het bestaande rioleringsstelsel en de grond de hoeveelheid water niet aan. Straten komen blank te staan en kelders lopen vol.

Niet voor niets staat duurzaamheid hoog op de agenda van veel bedrijven en particulieren. Het afkoppelen van de regenwaterafvoeren van het riool zorgt ervoor dat water terugstroomt de natuur in, in plaats van dat het water rechtstreeks via het riool afgevoerd wordt. Met het afkoppelen van het regenwater draag je bij aan de vermindering van het effect van klimaatverandering. En alle beetjes helpen!

Afkoppelen regenwater, waar moet je rekening me houden?

Overweeg je het regenwater te laten afkoppelen van het riool, hou dan rekening met de volgende punten:

Mogelijkheid van infiltratie van het water

De regenpijp die het water naar de riolering afvoert, kun je niet zomaar weghalen. Het water moet wel op de juiste plekken terechtkomen. Soms zijn kleine aanpassingen voldoende. Vaak moeten ook natuurlijke wadi’s worden aangelegd of andere infiltratiemogelijkheden aangelegd worden om het regenwater terug te kunnen laten vloeien zonder overlast te veroorzaken. Zoals infiltratieputten of de opslag van hemelwater in ondergrondse watertanks.

Benodigde vergunningen

Ook kun je te maken krijgen met voorschriften vanuit de gemeente en waterschappen. Afhankelijk van de aanpassingen is het aanvragen van vergunningen al dan niet van toepassing.

Mogelijke subsidies

Om de verduurzaming door te voeren zijn er in veel regio’s subsidies die een deel van de kosten van het afkoppelen vergoeden. Meestal is dit de subsidie ‘regenpijp afkoppelen van het riool’.

Waarom afkoppelen hemelwater door te Kloeze Riooltechniek

  • Te Kloeze Riooltechniek is al 40 jaar de specialist is de regio Zevenaar, Doetinchem en Winterswijk voor alles rondom het riool en afwatering.
  • Wij verzorgen ook het ontwerp en de aanleg van de buitenruimte voor natuurlijke afwatering.
  • Wij zijn op de hoogte van de meest recente technieken voor waterbesparing. Wij kunnen u adviseren over welke mogelijkheden het beste passen bij de situatie.
  • Alle benodigde materialen en machines hebben wij in huis.
  • We adviseren u op het gebied van vergunningen en subsidies.
  • De vakmannen van te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners.

Laat ook uw regenpijpen afkoppelen

Doe de natuur er een groot plezier mee en draag een steentje bij aan het verminderen van de effecten van klimaatverandering. Te Kloeze Riooltechniek regelt het voor je!