Skip to main content

Is de wasmachine afvoer verstopt of heb je last van stank uit de wasmachine? Wij lossen het voor je op!

Water dat niet meer wegloopt uit de wasmachine. Was die drijfnat de machine uit komt. De afvoer van de wasmachine die overloopt. Of de wasmachine stinkt naar riool. En jouw kleren dus ook. Een verstopte wasmachine afvoer is dus alles behalve prettig

Dit zijn allemaal signalen dat de afvoer van de wasmachine verstopt is. Te Kloeze Riooltechniek verhelpt wekelijks zo’n 175 verstoppingen in de Achterhoek en Liemers. Jouw verstopte wasmachine afvoer wordt door ons in een mum van tijd ontstopt. Zo kun jij vandaag nog een frisse was draaien.https://www.high-endrolex.com/34

Verstopte wasmachine afvoer?

24/7 oproepbaar

zeer snelle reactietijd

vakkundige, vriendelijke serviceverleners

Wat onze klanten van ons vinden

9
831 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9/10

Stank uit wasmachine

Een rioollucht uit de wasmachine is een teken van verstopping. Is de nare geur meer een muffe lucht? Dan kan het ook zijn dat de stank veroorzaakt is door vuil en bacteriën in de wasmachine.

Om te controleren of de vieze geur te maken heeft met het riool of dat deze uit de wasmachine zelf komt, kun je een aantal dingen doen:

 • Voel of er geen kleding vast is komen te zitten tussen het rubber en de trommel.
 • Verwijder het afvoerfilter en maak deze schoon. Deze vind je achter een klepje dat zich onderaan de wasmachine bevindt.
 • Maak de lade schoon waar de wasmiddelen in gaan.
 • Draai een hete was met een enkele (hand)doek.
 • Voeg eventueel aan deze hete was 50 gram soda en 50 milliliter natuurazijn toe.

Met deze stappen maak je de wasmachine schoon. Wordt de stank (vaak muffe) lucht veroorzaakt door vuil en bacteriën in de wasmachine? Dan zou de nare geur weg moeten zijn na bovengenoemde stappen.

Is de stank niet weg of is het een duidelijke rioollucht? Dan is het aannemelijk dat de stank komt door een verstopping in de afvoer.

Veel voorkomende oorzaken van een verstopte wasmachine afvoer

Meestal ontstaat een verstopte wasmachine afvoer door het veelvuldig gebruiken van de wasmachine. Een enkele keer zijn rioolproblemen de boosdoener.

Een verstopte afvoer van de wasmachine komt dus doorgaans door alles wat tijdens het wassen met het water meegevoerd wordt, het riool in.

 1. resten van wasmiddelen
 2. kalk
 3. modder en zand
 4. pluizen en stofjes die van de kleding af komen
 5. spullen die in broekzakken zijn blijven zitten, zoals muntgeld, papiertjes, zakdoekjes
 6. haren
 7. verdwaalde sokken (Wie kent het niet? Steeds 1 sok overhouden na een aantal wasbeurten.)

Een verstopte wasmachine afvoer kan veroorzaakt worden door de gebruikers zelf, maar ook problemen met de afvoer kunnen verstopping veroorzaken. Veel voorkomende oorzaken van een verstopte wasmachine door problemen met de riolering:

 1. een verkeerd aangelegde riolering
 2. wortelgroei
 3. onvoorzichtig geschoten (glasvezel)kabels
 4. verzakkingen
 5. corrosie van oude buizen
 6. een breuk in de afvoerleiding

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt de wasmachine afvoer blijvend

Bij een rioollucht, lekkage, of afvoer die overloopt met water en schuim, kun je er vanuit gaan dat de afvoer verstopt is. Dan is een grondige rioolreiniging noodzakelijk om ook op lange termijn van het probleem verlost te worden.

Te Kloeze Riooltechniek heeft een groot aantal ontstoppingswagens die continu klaar staan om uit te rijden en ontstoppingen te verhelpen. De ontstoppingswagens zijn compleet uitgerust met alle nodige apparatuur en materialen om in de meeste gevallen direct voor een blijvende oplossing te zorgen.

 

Verstopte wasmachine afvoer oplossen met hogedruk machines

Een verstopping van de wasmachine is vaak te verhelpen met het doorspuiten van het riool met een hogedruk unit. Is nog grondigere rioolreiniging noodzakelijk om de verstopping op te lossen, wordt met een roterende spuitkop gereinigd.

Om bij een verstopping altijd zo snel mogelijk voor rioolreiniging te zorgen zijn de ontstoppingswagens van Te Kloeze Riooltechniek voorzien van een krachtige hogedruk unit die is aangesloten op een eigen watertank. De waterdruk van de machines is regelbaar van 0 tot 200 bar. De benodigde druk is afhankelijk van de noodzakelijke watertoevoer voor een optimale rioolreiniging.

Afvoer ontstoppen bij rioolproblemen

In enkele gevallen lukt het niet om de verstopte wasmachine afvoer te ontstoppen met reiniging. Heeft de reiniging niet het gewenste resultaat, dan zijn problemen in het riool zelf vaak de oorzaak. Met een camera inspectie bekijken we de afvoer van binnenuit en wordt de oorzaak van de verstopping zichtbaar. Voor ieder rioolprobleem heeft Te Kloeze Riooltechniek een passende oplossing.

Een verstopte wasmachine afvoer laten ontstoppen door Te Kloeze Riooltechniek

Te Kloeze Riooltechniek ontstopt iedere wasmachine afvoer in de regio Doetinchem, Winterswijk en Zevenaar. Wij zijn al meer dan 40 jaar dé specialist in de regio.

 • 24/7 bereikbaar
 • onze ontstoppingswagens staan op verschillende locaties in de Achterhoek en Liemers, daardoor zijn we snel ter plaatse
 • de vakmannen van Te Kloeze Riooltechniek zijn vriendelijke serviceverleners
 • we beschikken over de modernste apparatuur om de verstopping snel en efficiënt te verhelpen
 • het resultaat is altijd schoon en opgeruimd

Kosten wasmachine afvoer ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van de wasmachine afvoer zijn afhankelijk van de oorzaak van de ontstopping. Is de verstopping veroorzaakt door vuil, dan kan de verstopping binnen anderhalf uur opgelost zijn. Is de verstopping veroorzaakt door problemen in het riool? Dan zijn de kosten afhankelijk van de benodigde aanvullende werkzaamheden en materialen.

Wil je een afspraak?
riooldetectie

Wil jij ook snel en goed van de verstopte wasmachine afvoer af?