Reken gerust op Erik en Eric

26 augustus 2016 | Nieuws

Maar wie is nu Erik. En hoe ziet Eric eruit?

Ik ben Erik, ik werk bij Te Kloeze Riooltechniek. Dagelijks sta ik mensen telefonisch te woord en zorg ik dat alle werkzaamheden vlekkeloos en naar prioriteit gepland worden.

Ik ben Eric, ik werk bij Te Kloeze Riooltechniek. Dagelijks sta ik mensen telefonisch te woord en zorg ik dat alle werkzaamheden vlekkeloos en naar prioriteit gepland worden.

Het zou de introductie van een televisiespel kunnen zijn. Ware het niet dat Erik en Eric veel te druk zijn om zich met dergelijke vormen van entertainment bezig te houden. Eric de Wit werkt 4 jaar bij Te Kloeze Riooltechniek en Erik Wissink inmiddels anderhalf jaar. Eric maakt duidelijk: “Erik werd niet aangenomen vanwege zijn mooie naam, maar vooral omdat hij zo goed in ons team past”.

Snel opgelost

Binnen een relatief kleine organisatie als Te Kloeze Riooltechniek kan de aanwezigheid van twee naamgenoten op dezelfde post desondanks toch voor verwarring zorgen. Erik: “Mensen steken tegen mij soms een heel verhaal af over iets dat is afgesproken met Eric. We krijgen iedere dag nu eenmaal veel telefoontjes en hebben ook niet altijd meteen door dat er een naamsverwarring in het spel is.” Toch komt het ook dan altijd wel in orde, zegt Eric: “Over het algemeen kunnen wij elkaars werk prima overnemen. Van alle gesprekken bestaan aantekeningen in ons systeem. We weten al gauw waar het over gaat en kunnen de klant meteen verder helpen. In de meeste gevallen heeft de klant niet eens in de gaten dat hij of zij niet dezelfde persoon aan de lijn heeft.”

Vriendelijke benadering

Er is toch nog een verschil. Want Eric houdt zich vooral bezig met meldingen van verstoppingen en Erik is aanspreekpunt voor renovatiewerkzaamheden. Zelf maken zij hun handen niet vuil in het dagelijks werk. Toch is er de mogelijkheid dat zij inspringen bij drukte. En over hun band met de collega’s die buiten aan het werk zijn ze beiden kort. Alle medewerkers van Te Kloeze Riooltechiek vullen elkaar perfect aan. Wat gepland is, wordt vlekkeloos uitgevoerd. Erik: Sowieso zijn alle collega’s erg gericht op persoonlijk contact en een vriendelijke benadering. Als onze collega’s een keer een dag aan de telefoon zouden moeten zitten, dan komt dat ook vast wel goed”.

Wie dus op een dag Te Kloeze belt en iemand anders aan de lijn krijgt dan Erik of Eric, kan er gerust op rekenen goed geholpen te worden.

foto: links Eric de Wit en rechts Erik Wissink

Reacties zijn gesloten.