Skip to main content

Als gemeente kun je vertrouwen op innovatieve riooloplossingen

Te Kloeze gebruikt de modernste technieken voor duurzame resultaten

Als gemeente ben je verantwoordelijk voor een groot deel van het riool. Zijn er calamiteiten, dan wil je dat dit snel wordt opgelost. Maar liever ben je problemen voor natuurlijk.

Te Kloeze Riooltechniek is er voor Gelderse gemeenten als er calamiteiten zijn, zoals verstoppingen of wateroverlast. Maar ook als partner bij inspectie, detectie, renovatie en reiniging van het riool.

Ook graag samenwerken met Te Kloeze Riooltechniek?

Contactpagina

Snelle service bij calamiteiten

Als gemeente heb je de verantwoording over vele kilometers riolering. Daarin kan natuurlijk altijd wat mis gaan dat direct opgelost moet worden.

Met een partner als Te Kloeze Riooltechniek ben je gegarandeerd van een goede rioolservice met 24/7 bereikbaarheid en een snelle reactietijd.

Voorbeelden van calamiteiten die we snel oplossen:

  • verstopping
  • een breuk in de riolering bijvoorbeeld door verzakking of veroudering
  • spoedreparaties als de riolering is geraakt bij werkzaamheden
  • wateroverlast door een breuk of hevige regenval
  • stankoverlast

Riooldetectie

Zijn er graafwerkzaamheden nodig, zoals bijvoorbeeld bij het leggen van (glasvezel)kabels, aangepaste infrastructuur of bouw, dan is het noodzakelijk te weten waar het riool zich bevindt.

Met behulp van detectieapparatuur en robots die door het riool kunnen rijden helpen we de riolering in kaart te brengen. Zo wordt schade aan het riool voorkomen bij werkzaamheden.

Tijdens de riooldetectie wordt deze gelegenheid vaak direct benut om de staat van het riool in een bepaald gebied in kaart te brengen: rioolinspectie.

De staat van het riool in kaart met rioolinspectie

Met rioolinspecties wordt de staat van het riool beoordeeld met behulp van speciale camera’s.

Te Kloeze Riooltechniek heeft een heel scala innovatieve camera’s in haar bezit. Met kleine camera’s kunnen leidingen met een smalle diameter geïnspecteerd worden. Met onze speciale robots brengen we riolering met een grotere diameter eenvoudig in kaart. De robot wordt via een put in het riool geplaatst en op afstand bestuurd door een specialist van Te Kloeze Riooltechniek. Onze vakmensen hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.

Door deze innovatieve inspectietechnieken kunnen grotere oppervlakten in kaart worden gebracht. De inspecties hebben vaak als doel om zoveel mogelijk toekomstige problemen te signaleren. Zoals verouderde materialen, plekken waar de capaciteit onvoldoende is, zwakke plekken of plekken waar preventieve reiniging noodzakelijk is om verstopping te voorkomen.

Preventief onderhoud en renovatie op basis van data

Niet alleen de data van uitgevoerde inspecties houden we bij, ook data van particuliere verstoppingen. Deze data plotten we in een kaart. Zo weten we exact in welke gebieden er zich problemen voordoen en of deze in de toekomst te verwachten zijn.

Met deze data kunnen we jouw gemeente helpen plannen op te stellen voor preventief onderhoud en renovatie of vervanging van riolering.

 

Preventie door reiniging

Preventieve reiniging voorkomt verstoppingen. Te Kloeze Riooltechniek heeft meerdere grote wagens die ingezet kunnen worden om de gemeentelijke riolering door te spuiten en te reinigen. Daarnaast vindt er veel verkalking plaats in de riolering in grote delen van Gelderland door het harde water.  Daar waar verkalking voor problemen kan gaan zorgen kunnen we deze met speciale frezen verwijderen.

Contact pagina

Renovatie met innovatieve technieken

Op plaatsen waar riolering niet meer aan de eisen voldoet, kan vaak met relining de riolering gerenoveerd worden. Deze techniek wordt veel toegepast als de riolering verouderd is. Met relining wordt als het ware een buis in de bestaande rioleringsbuis aangebracht. Deze nieuwe buis kan weer decennia mee.

Met relining wordt niet alleen bespaard op materialen en manuren, ook zijn door relining geen graafwerkzaamheden nodig. Daardoor wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

 

Vervanging riolering

Als relining niet toegepast kan worden en er delen van de riolering toch vervangen moeten worden, neemt te Kloeze Riooltechniek dit ook uit handen voor buizen met een omtrek tot 500 mm. Zo vervangen we in veel Gelderse gemeenten oude gres- en betonbuizen door PVC. Alle benodigde materialen en kennis om delen van de riolering te vervangen hebben wij in huis. Van graafmachines tot materialen voor wegafzettingen. En uiteraard zorgen we voor een correcte afvoer van het puin en keurig herstel van straatwerk.

Te Kloeze Riooltechniek als rioolspecialist voor jouw gemeente

Te Kloeze Riooltechniek is partner voor gemeenten in Gelderland. We zijn met zo’n 30 vakmannen sterk. Vakmannen die werken met de meeste innovatieve rioolapparatuur en de beschikking hebben over allerlei voertuigen en materieel die wij in eigen huis hebben.

Lees meer over Te Kloeze

Wil je als gemeente ook gebruikmaken van de expertise en data van Te Kloeze Riooltechniek?

Neem contact op voor de mogelijkheden!