Werkdag van Nico | Servicemonteur

“Ik ga altijd lekker op tijd naar het werk. Ik houd er wel van om een geintje uit te halen en vind het mooi om eerst nog wat ’te dollen’ met mijn collega’s op de zaak. De ene keer begin ik vroeg aan de eerste opdracht. De andere keer wat later. Dat hangt af van welke bus of vrachtwagen ik meeneem en wat voor soort klus ik ga doen, bijvoorbeeld riool ontstoppen of een kruipruimte reinigen.

Soms doe ik ook een inspectie. Als ik vermoed dat er iets mis is, dan gaat de camera erin. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat er kabels door leidingen geschoten zijn. De oorzaak van een probleem is eigenlijk altijd wel te vinden.

Ik werk met interessante apparatuur en voertuigen. Kruipruimtes reinigen doen we bijvoorbeeld met de rioolcombi.Er is dan een riolering geknapt, met alle gevolgen van dien natuurlijk. We reinigen in zo’n geval de hele bodem. Brengen nieuw zand in, zodat het er weer netjes uitziet. In een kruipruimte zetten we altijd wél de gasdectectiemeter in, want we willen natuurlijk zeker weten dat we veilig kunnen werken.

Kruipruimtes reinigen is wat zwaarder voor de rug. Gelukkig is er meer dan genoeg ander werk te doen, zoals ontstoppingswerk. Ik ben heel breed inzetbaar. Heb alles al eens langs zien komen. Van kleine renovaties tot grotere problemen die ik help op te lossen. Mooi afwisselend dus.

Aan het einde van de dag neem ik de bus mee naar huis. Vaak ga ik nog even langs de zaak, bijvoorbeeld om foto’s over te dragen en wat zaken te bespreken. Dat doe ik om ervoor te zorgen dat klussen de volgende dag goed opgevolgd worden.

Nog even naar de zaak gaan vind ik altijd ook gewoon gezellig. Ik heb dan nog wat lol met collega’s. Als zij of ik daar genoeg van hebben, ga ik rond vijf uur, halfzes fijn weer naar huis.