Werkdag van Wiljo | Servicemonteur

“Ik sta altijd vroeg op, zet koffie, eet wat en dan ga ik naar de zaak. Ik moet natuurlijk even wakker worden, dus ik neem lekker nog een bak koffie. Op de zaak zet ik de beelden van de rioolcamera van de vorige dag over op de computer en ik overleg kort over het werk. Als het tijd is om naar de eerste klus te gaan, rijden we weg en gaan we adres voor adres af.

Het is heel verschillend hoeveel dat er op een dag zijn. De ene keer een stuk of acht, soms maar twee. De ene dag ben je druk met veel verschillende verstoppingen, op andere dagen kun je je vastbijten in een wat langere klus. 

Ik zit nu bijna 12 jaar in het vak. Ik ga binnenkort bij Te Kloeze aan de slag als leermeester. Daar volg ik een cursus voor. Mooi dat ik dan collega’s verder helpen in hun ontwikkkeling. Ik heb nu last van de rug. Dat komt doordat ik vroeger in de tuinbouw en het straatwerk heb gezeten. Dat werd lichamelijk op den duur te zwaar, daarom ben ik overgestapt naar Te Kloeze. Ik ben gereïntegreerd, zoals ze dat zeggen. Zoals het nu gaat kan ik het prima volhouden.

Ik heb veel contact met klanten. We komen natuurlijk dagelijks meerdere keren bij mensen over de vloer. Mensen zijn blij dat we komen en zeker ook als we weer gaan. We krijgen vaak wel een kop koffie. Zo niet, dan versier ik er wel een. 

Ik werk veel met mooie apparatuur. Zo bedien ik bij Te Kloeze de rijdende camera. Ik heb daar cursus voor gedaan. Ik vind het interessant om te kijken met welke apparatuur wij het verschil kunnen maken. Ik bespreek dat met de directie en vaak wordt het dan aangeschaft.

Aan het einde van de werkdag, meestal tegen vijven willen we graag allemaal klaar zijn. Iedereen belt dan naar de zaak om te melden of hij klaar is. Als er dan nog iemand aan het werk is, schieten we die collega te hulp. Zo zijn we allemaal op een redelijk tijdstip thuis.

’s Avonds ben ik met mijn kinderen en vrouw thuis. Of ik ga naar de schutterij om muziek te maken. Daar blaas ik het laatste beetje energie van de dag eruit op mijn blaasinstrument, maar da’s wel ontspannen hoor!”