Te Kloeze Riooltechniek

Draai uw tablet

Relining

Relining: duurzame rioolrenovatie

Bestaande riolering kan dankzij geavanceerde relining apparatuur zeer snel en zonder graaf- en breekwerk worden gerenoveerd. Deze methode levert u maximale kwaliteit op, terwijl er sprake is van een minimale overlast. Het is zelfs mogelijk om binnen één dag een volledig gerenoveerde riolering op te leveren. Het resultaat is een gegarandeerd volledig vloeistof- en luchtdichte leiding, 100% betrouwbaar tot ver in de toekomst.

Relining in de Achterhoek

Een groot deel van de riolering in de Achterhoek en Liemers is er slecht aan toe. Het is uiteraard mogelijk om deze leidingen te vervangen. Dit zou echter zorgen voor veel graaf- en/of sloopwerk, met alle overlast van dien. Om te komen tot een betere, betaalbare en praktische oplossing heeft Te Kloeze Riooltechniek zich verder verdiept in relining van bestaande rioleringen. De bestaande riolering wordt van binnenuit voorzien van een soort kous (relining). Na deze behandeling is de leiding zo goed als in nieuwstaat. Hieronder een video:

Voorbereiding en controle bij relining

Te Kloeze Riooltechniek gaat nooit zomaar aan de slag met relining. Eerst wordt het stelsel goed in kaart gebracht en wordt via een camera inspectie de staat van de riolering beoordeeld. Zodra de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond wordt met hoogwaardige materialen volgens een vast protocol de relining aangebracht. Door middel van de rioolcamera wordt vervolgens het werk gecontroleerd, zodat kan worden vastgesteld dat het riool na de renovatie voldoet aan alle wettelijke normen en regels.

Frezen in de riolering

Te Kloeze Riooltechniek kan vanaf heden ook frezen in de riolering. Dit wil zeggen dat, indien er een aansluiting op de buis zit, deze aansluiting kan worden uitgefreesd. Hierna zal de buis weer rechtdoor lopen, zodat het rioolwater in de nieuwe liner terechtkomt. Genoemde freestechnieken zijn breder inzetbaar. Zo kan een doorstekende inlaat worden afgefreesd of kan vervuiling die in de buis is doorgestoken worden weggefreesd. Als dit is gebeurd kan er een liner geplaatst worden zodat de buis weer als nieuw is. U kunt de video’s hieronder bekijken om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.

    

Links: uitfrezen van een afwijking in het riool | Rechts: affrezen doorstekende inlaat.

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten over Te Kloeze?

Bij Te Kloeze Riooltechniek werken gemoedelijke professionals die niet vies zijn van hard werken. Wilt u meer weten over onze dienstverlening of wilt u praten over een mogelijke opdracht? Dan treft u ons schoon en fris aan tafel met een goede kop koffie. Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak!